Isplivali detalji o samopovrijeđivanju zatvorenika u Vojkovićima: “Kroz gornju usnu je provukao feder od hemijske olovke”

- Advertisement -

Milan Matković i trojica pritvorenika zatvora u Vojkovićima, koji su pod istragom Tužilaštva BiH zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, stupili su u štrajk glađu!

Upravnik zatvora Siniša Perković za UNU kaže da su u štrajk stupila četiri pritvorenika, te da je Matković sam sebi nanio povrede.

Ne dozvoljava uklanjanje federa iz usne

“Jutros je došlo do samopovrijeđivanja pritvorenika Milana Matkovića, koji je kroz gornju usnu, po svemu sudeći, provukao feder od hemijske olovke. Pružena mu je medicinska pomoć, ali on ne dozvoljava da se taj feder ukloni”, rekao je Perković.

On naglašava da su motiv za štrajk navodni pritisici koje osumnjičeni trpe u vezi sa istragom koju Tužilaštvo BiH vodi protiv njih, ali upravi zatvora nisu iznosili nikakve konkretne zahtjeve.

“Mislim da je to više nekakvo skretanje pažnje”, rekao je Perković.

PROČITAJTE JOŠ:  U Srbiji nestala dvogodišnja djevojčica: Prvi put aktiviran "Amber Alert", potraga traje satima

Pod istragom za organizovani kriminal

Inače, Matkovića je u julu u Trebinju uhapsila SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH i u pritvoru se nalaze po rješenju Suda BiH. Zajedno s njim tada su uhapšeni još i Saša Ratković, Dragan Supić, Tomislav Vidaković i Vladica Rakić. Grupi se na teret stavlja organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge. Radi se o predmetu koji je realizovan dekripcijom aplikacija Sky i Anom i kakoj je ranije saopšteno iz Tužilaštva BiH osumnjičeni su za krijumčarenje velikih količina droge, mahom kokaina iz Južne Amerike u Evropu. U pojedinim medijima Matković je označen kao jedan od najtraženijih narkodilera na Balakanu.
Osumnjičeni izloženi pritiscima i medijskim neistinama

UNA je kontaktirala i branioce pritvorenika koji navode da je tačno da su njihovi klijenti stupili u štrajk glađu, te da će učiniti sve kako bi zaštitili njihova ljudska prava.

PROČITAJTE JOŠ:  Stiže solarna baklja: Doći će do poremećaja u telekomunikacijama

“Upoznati smo da su naši branjenici stupili u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici, kao i da je došlo do samopovređivanja osumnjičenog Milana Matkovića. Mi kao branioci, nažalost, nismo iznenađeni ovakvim postupanjem naših branjenika, imajući u vidu kontinuirane pritiske na postupak u ovom krivičnom predmetu, uključujući stalne neistinite, medijske napise, objavljivanje službenih dokumenata u medijima, direktne pritiske međunarodnih zvaničnika na Tužilastvo BiH i Sud BiH, što ima izuzetno negativnu konotaciju u ovom postupku. Mi kao branioci učinićemo sve da zaštitimo njihova ljudska prava i iskoristit ćemo sve moguće pravne lijekove, kako pred domaćim, tako i pred međunarodnim sudovima u cilju pravičnosti ovog postupka koji se, u najmanju ruku, mora tretirati u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih pritisaka izvan pravosudnih institucija”, rekla je advokat Lejla Čović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...