HronikaLife news

GORAŽDE OBAVIJENO TUGOM: Šta je pokazala dosadanja istraga u slučaju Almira Raščića?

0
GORAŽDE OBAVIJENO TUGOM: Šta je pokazala dosadanja istraga u slučaju Almira Raščića?, Life.ba
Foto: Life.ba

Goražde je obavijeno tugom nakon što je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) preminuo 39-godišnji Almir Raščić, nakon desetodnevne bitke za život.

Raščić je od prošlog petka bio u induciranoj komi nakon što je teško ranjen u napadu 13. januara, kada je ispred zgrade u kojoj je živio, dok se kretao prema automobilu na parkingu, upucan u glavu.

Tužilaštvo BPK Goražde intenzivno radi na istrazi u vezi s napadom na Raščića, uz prekvalifikaciju krivičnog djela iz “pokušaja ubistva” u “ubistvo”. Kantonalni tužilac Mirsad Bilajac potvrdio je da će biti naložena obdukcija tijela.

PROČITAJTE JOŠ:  Husein Mujanović pušten iz zatvora, trenutno je na putu prema BiH

Dosadašnja istraga pokazala je da je ustrijeljen iz pištolja ‘tetejac’ nakon što su istražitelji pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koje pripada ovoj vrsti oružja.

Kako je ranije potvrđeno, u slučaj su uključeni SIPA i Federalna uprava policije, a iz kantonalnog MUP-a su saopćili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađu počinioce ovog zločina.

PROČITAJTE JOŠ:  Težak dan za MUP KS: Preminuo jedan od najuzornijih policajaca

Goraždani se na društvenim mrežama opraštaju od bivšeg fudbalera koji je bio omiljen u gradu na Drini te uz emotivne poruke izražavaju saučešće porodici.

Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)