HronikaLife news

Glavni imam MIZ Priboj: S prijetnji su prešli na djela

0
Glavni imam MIZ Priboj: S prijetnji su prešli na djela, Life.ba

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj Harun ef. Eminagić reagovao je povodom brutalnog napada u kojem je policijski službenik Igor Avramović na smrt pretukao sugrađanina Ervina Ćelahmetovića u ovom gradu navodeći kako se sa prijetnji prešlo na djela.

– Prvo su meni i mojoj porodici prijetili smrću – policija reče uradili su što je do njih, sud nijem. Potom su brutalni verbalni napad i vrijeđanje pretrpili hodžinica i njena ćerka zbog mahrame na glavi – policija reče uradili su što je do njih, sud kaže nema elemenata vrijeđanja na vjerskoj osnovi.

Zatim, raspjevani pripadnici granične policije i samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja, a omladina bi da puca u džamije za svoj najveći vjerski praznik – policija reče uradila je što je do njih, a sud presudi i vidjesmo kako i jedni i drugi (ne)završiše.

PROČITAJTE JOŠ:  Osam osoba uhapšeno na graničnim prijelazima u BiH

Sinoć… Sinoć je ipak policajac uradio što je do njega i to ne obični, već elitni pripadnik MUP-a, u našoj čaršiji, gdje se trudimo da ima mjesta za svakoga i djecu učimo pravim vrijednostima, kabadahija demonstrira silu sa beogradskih ulica ugasivši mladi život. A sud – vidjećemo… Ili, možda, opet nećemo!? – upitao je glavni imam iz Priboja.

Kako navodi, moli Allaha Milostivog i Samilosnog da se Ervinu smiluje i džennetom ga obraduje, njegovoj porodici podari sabura, a elitnom zlotvoru i kukavici što pobježe sa mjesta zločina, dodaje Eminagić, pravednu kaznu ovoga svijeta jer na onom svijetu “znamo šta ga čeka”.

PROČITAJTE JOŠ:  Nele Karajlić govorio o odlasku iz Sarajeva: Da sam ostao još 15 dana...

– (…) Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva (…) – kao da je svim ljudima život sačuvao – podijelio je Eminagić 32. ajet Sure El-Maide.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.