(FOTO) Student kriminalistike brutalno pretukao djevojku u kafiću u Banjoj Luci

- Advertisement -

Student kriminalistike Ž.R. (25) iz Gacka osuđen je na kaznu od osam mjeseci zatvora zbog brutalnog premlaćivanja bivše djevojke Tare G. u kafiću u Banjaluci.

Ovaj incident se desio u junu 2019. godine, a Rajković je bivšoj djevojci nanio višestruke prelome vilice i druge teške povrede.

Nakon što je priznao krivicu, Rajković je za ovaj napad osuđen samo na novčanu kaznu od 4.500 maraka.

Međutim, Okružni sud u Banjaluci preinačio je presudu Osnovnog suda.

Oni su djelimično uvažili žalbu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te su Rajkoviću  osudili na kaznu zatvora od osam mjeseci.

Prva presuda mu je izrečena u Osnovnom sudu u Banjaluci, a kao olakšavajuća okolnost uzeto je to što ranije nije osuđivan.

Prema presudi Rajković je 4. juna 2019. godine u ugostiteljskom objektu u Banjaluci prvo došao u verbalni sukobom sa Tarom G., a sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi.

On ju je tom prilikom snažno uhvatio za ruku i kada je ona pokušala da se otme, nasilnik ju je tri puta ošamario.

– Potom ju je oborio na pod i tom prilikom ju je nastavio nastavio šamarati i vući za kosu. Tara G. je u jednom trenutku uspjela ustati sa poda i pobjeći u toalet odakle je pozvala policiju. Nakon što je krenula prema izlazu iz kafića, Rajković joj je uputio prijetnje da će je ubiti – navodi se u presudi.

Ona mu je tada odgovorila da ga se ne boji, a Rajković je uzeo staklenu čašu i bacio u njenom pravcu pogodivši je u lice.

PROČITAJTE JOŠ:  Određen pritvor ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić i naređena obdukcija D.D.
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Srpskainfo/Privatna arhiva

– Do dolaska patrole policije nastavio joj je upućivati prijetnje da će je baciti u Vrbas i da će joj otkinuti glavu. Rajković je u prisustvu dvojice policajaca zadao još jedan udarac rukom u glavu  i na taj način joj nanio teške povrede – pojašnjeno je u optužnici.

Na ovaj način Rajković je oštećenoj nanio povrede u vidu višestrukog preloma tijela donje vilice sa desne strane i nagnječeno-razderane rane na bradi desne strane.

Zbog nanošenja ovakvih stravičnih povreda bivšoj djevojci, sudija Zoran Milojica izrekao mu je novčanu kaznu od 4.500 maraka, kao i da mora platiti sudske troškove, piše Srpskainfo.

U završnom izlaganju Okružni javni tužilac Sanja Guzina navela je da je priznanje optuženog u skladu sa izvedenim dokazima, te da ima dovoljno dokaza o krivici optuženog, te da odluku o sankciji prepušta sudu, uz ocjenu svih okolnosti koji utiču na vrstu i visinu sankcije.

Punomoćnik oštećene u završnoj riječi izjavio je da oštećena traži strože kažnjavanje optuženog, jer još uvijek osjeća strah od istog i trpi posljedice, te smatra da optuženi priznanjem želi da dovede do ublažavanja kazne.

Branilac optuženog naveo je u završnoj riječi da je optuženi kontaktirao majku oštećene, te da se iskreno pokajao za ono što je učinio, te je tražio da sud prilikom odmjeravanja sankcije u obzir uzme olakšavajuće okolnosti i to da je optuženi nezaposlen, neosuđivan, mlađe životne dobi i da je sa oštećenom bio u ljubavnoj vezi.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas: U kući nađeno petero mrtvih, među njima dvoje djece

Optuženi se tada pridružio završnoj riječi branioca, naveo da je priznao krivično djelo jer se iskreno pokajao za isto.

– Sud nalazi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela optuženi bio  uračunljiv i nisu postojale okolnosti koje bi dovele u sumnju ovakav zaključak. Optuženi krivično djelo je počinio sa direktnim umišljajem i u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio je svjestan svih zakonskih obilježja ovog krivičnog djela i htio je njegovo izvršenje, jer je pored svijesti, kod njega bila vidljiva i volja za napad što na kraju proizilazi i iz njegovog priznanja – naveli su u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Oni su dodali da je prilikom odmjeravanja kazne sudija imao u vidu olakšavajuće okolnosti kao to što je priznao da je počinio krivično djelo, te da se radi o do sada neosuđivanom licu.

– Otežavajućih okolnosti na strani optuženog sud nije našao – istakli su u banjalučkom Osnovnom sudu.

“NIKO NI PRSTOM NIJE MRDNUO”

Nakon brutalnog napada Tara G. je ispričala da ju je bivši dečko šamarao pred gostima i konobarom kojeg poznaje, a da niko nije ni “prstom mrdnuo”. Rekla je da nakon što se sakrila u toalet i pozvala policiju da su je gosti kafića “nagovarali” da izađe iz toaleta, da joj “neće ništa”. Međutim kada je izašla on ju je pogodio velikom čašom u glavu. – Kada je došla policija Rajkovića morala fizički savladati da bi ga priveli – ispričala je ona posle napada.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...