Dvoje povratnika teško pretučeno kod Višegrada

- Advertisement -

Za sada nepoznat maskirani počinitelj sinoć je u selu Omeragići kod Višegrada pretukao i opljačkao dvoje staraca, Fadila i Ajšu Memišević. Za sada nije poznato je li imao pomagača, ali napadač je tokom napada bio maskiran.

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj.

– Oni su isprebijani, kuća ispreturana, ono što znam je da to što su imali para im je uzeto, a da li još nešto fali ne znamo. Oni nisu imali nikakvog kontakta, noć su proveli van kuće, tek ih je prije par sati pronašao rođak tako da smo obavijestili policiju – kazao nam je predsjednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Inače, Fadil i Ajša su njegovi amidža i strina i oboje su u osmoj deceniji života. O počinitelju ili više njih prerano je špekulirati, ali povratnici očekuju brzu istragu policije RS.

– Ovo se može posmatrati i na način da je ovo refleksija ovih teških poruka koje svaki dan idu iz Banje Luke. Ovi ljudi su 22 godine dolje i nikada nije bilo nikakvih problema. Oni su napadnuti prvi dan ramazana, unakaženi, kuća prevrnuta. Oni se nisu mogli ni braniti. Napadom na njih šalje se poruka onima koji su u njihovom statusu, pa zato treba razumjeti i uznemirenost povratnika. Sačekaćemo policijsku istragu i vidjet ćemo šta je i kako – ističe Memišević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...