HronikaLife news

Drama u Visokom: Brutalno pretukao i cipelario momka

0
Drama u Visokom: Brutalno pretukao i cipelario momka, Life.ba
Foto: Fokus.ba

Općinski sud u Visokom, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv B.T. (35) zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Sud mu je izrekao uvjetnu osudu kojom se optuženom B.T. za počinjeno krivično djelo utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1 godine, a koja se neće izvršiti ako optuženi za vrijeme od 2 godine, od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo.

Optuženi je dužan platiti sudu na ime troškova krivičnog postupka ukupno 138 KM, od kojih se 20,00 KM odnosi na sudski paušal, a 118 KM na troškove vještačenja, sve u roku od 30 dana od pravosnažnosti ove presude.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Kćerka bh. trenera oduševila fotografijom u kupaćem kostimu

Krivično djelo desilo se 12. maja prošle godine u Varešu. B.T. je brutalno pretukao K.Ž., a onda ga cipelario u neposrednoj blizini zgrade „Elektrodistribucije“ Vareš, nakon kraće verbalne prepirke oko parkiranja vozila i naguravanja.

Tarik mu je nakon svađe zadao više udaraca šakama u predjelu glave i grudnog koša, od kojih udaraca je oštećeni pao na tlo i dok je ležao zadao mu više udaraca nogama u predjelu glave i tijela, piše Crna-Hronika.

PROČITAJTE JOŠ:  Brat poginule Azre Spahić: Bila si jednostavno predobra za ovaj bolesni svijet

K.Ž. je tada zadobio više tjelesnih povreda, a najgora je prelom donjeg dijela grudne kosti. K.Ž. je tada teško povrijeđen.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.