Drama u Hrvatskoj: Učenica napravila spisak za odstrel

- Advertisement -

Učenica jedne bjelovarske škole imala je spisak za odstrel na kojoj su se našli njeni razredni kolege, informacija je kojoj su redakciji Regionalnog portala potvrdili brojni roditelji, zabrinuti kako su za to saznali tek danas.

Naime, kako nam pišu, s tom informacijom danas su ih upoznala njihova djeca, iako je navodno lista za odstrel s imenima i prezimenima učenika i učenica objavljena prije nekoliko dana na TikToku te i dalje kruži društvenim mrežama, piše Bjelovar.live.

Privela ju policija

Ubrzo nakon što je objavljena, saznajemo, sa snimkom je upoznata policija koja je u vrlo kratkom vremenu privela učenicu, a snimka je ubrzo i obrisana.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na ulazu u Tarčin kod Sarajeva: Povrijeđene tri osobe

No, navodno postoje screenshotovi koje su napravili učenici škole tako da se tu i tamo još uvijek ista može pronaći, a nesumnjivo se i dalje interno dijeli.

Učenica je uz spisak prijetila da će sve s istog pobiti, a s cijelom pričom je upoznat i područni Zavod za socijalni rad (bivši Centar za socijalnu skrb).

Također, neslužbeno saznaju mediji u Hrvatskoj da je učenica koja je sastavila listu, očito po uzoru na tragediju iz Beograda, istog dana isključena iz bjelovarske škole.

Otac dotične je lovac i ima pristup oružju?

– Danas su tek učenici saznali kako je jedan cijeli razred s još jednim dečkom na spisku jedne pomahnitale djevojke koja prijeti da će ih pobiti. Otac dotične je lovac i ima pristup oružju i nije baš to bezopasno. Nažalost mi kao roditelji o tom nismo obaviješteni, tek su danas djeca o tom saznala – samo je jedna o roditeljskih poruka koje su danas stigle Regionalnom portalu Bjelovar.live.

PROČITAJTE JOŠ:  Prelaskom na ljetno računanje vremena mijenja se i termin "skupe" i "jeftine" struje

Iz izvora koji je dobro upoznat s ovom problematikom saznaju i kako slična lista za odstrel nije osvanula samo u jednoj bjelovarskoj školi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...