HronikaLife news

Detalji napada u Banjaluci: Evo šta kažu iz policije

0
Detalji napada u Banjaluci: Evo šta kažu iz policije, Life.ba
FOTO: Buka

Grupa huligana napala je aktiviste Povorke ponosa u Banjaluci, a nekoliko osoba je povrijeđeno

Novinarka Vanja Stokić koja je bila prisutna i koja je lakše povrijeđena napisala je na Facebook profilu kako se policija u trenutku napada sklonila dopustivši nasilje, a iz Policijske uprave Banja Luka rekli su da te navode ne mogu komentarisati, piše Buka.

“Došlo je do narušavanja javnog reda i mira, prijavljeno je Policijskoj upravi Banja Luka oko 18:45. Policijski službenici su na licu mjestu, poduzimaju radnje i mjere iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenom prijavom, te ćemo se nakon utvrđenih činjenica i okolnosti obratiti saopštenjem”, rekla je za BUKU Milana Stojanović, portparolka PU Banjaluka.

Tri osobe su povrijeđene, a aktivisti su sklonjeni na sigurno. Aktivisti/kinje za sada ne žele komentarisati ovaj napad na njih.

Podsjetimo, aktivisti su se spontano okupili nakon što je policija zabranila održavanje događaja u zatvorenom prostoru. Policijska zabrana došla je nakon javnih pritisaka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen Banjalučanin koji je sinoć zapalio automobil

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)