Gadgets

Bicikl od 12.500 eura

0
Bicikl od 12.500 eura, Life.ba

Bicikl od 12.500 eura, Life.baColnago i Ferrari ujedinili su svoje iskustvo i tehnologiju da bi napraviti ovaj bicikl koji predstavlja pravu tehnološku ikonu sa inovacijama iz Formule 1 i nenandmašnim perfomansama.

Novi bicikl iz kuhinje Colnago i Ferrari DI12 sports teži jedva 6 kilograma, napravljen je skoro u potpunosti od karbonskih vlakana. Glavni okvir je zasnovan na 3PRS tehnologiji, sistemu koji ojačava interno okvir. Tehnologija vodi porijeklo iz aeronautike, poboljšavajući čvrstoću i smanjujući težinu.

Optimizacija brzina

Do daljnjih inovacija je došlo kada su uposlili i Dura Ace Di2 grupu, koja je radila na optimizaciji brzina, i koja se pobrinula da lanac bude čvrst, zategnut i ispravljen, eliminirajući tako moguće greške.

Period izmjene brzine je nevjerovatan, kao i preciznost, što kažu u Ferrariju daje dodatnu vrijednost za Ferrari Di2 ”racing” bicikl.

Pošto mi nismo neki freakovi za biciklima, nećemo ići u detalje o svim tehnologijama koje su korištene u izgradnji ovog bicikla, iako se ponekada zaista moarte začuditi proizvođačima bicikla, kako objašnjavaju prednosti i mogućnosti bicikla, pričajući po sat vremena o, na primjer u ovom slučaju,  površini bicikla koja je prošla termo-hemijski tretman. Mislim…pričamo o biciklu a ne o raketi, mada po cijeni ovog bickla možete si nabaviti i kakav motocikl, koji bi mogao biti u slengu nazvan raketom.

Ograničena serija

Svaki Ferrarijev bicikl je jedinstven. Ovaj model će biti proizveden u maloj seriji od 50 komada, međutim i tih 50Bicikl od 12.500 eura, Life.ba komada će se razlikovati jedan od drugog zahvaljući sistemu kustomizacije. Kada se odlučite izbrojati 12.500 eura za ovaj bicikl, kontaktirat će vas Ferrarijev odjel za brigu o korisnicima, koji će vam dostaviti formu u kojoj trebate unijeti sve važe želje za dodatnom personalizacijom. Klijent mora dostaviti svoju visinu i težinu, kao i broj cipela…. ne šalimo se, zaista traže broj cipela, ali za to ima i logičan razlog: pedale moraju biti savršeno napravljene za vaše noge. (Izvor:PunGas.com)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)