Bicikl od 12.500 eura

- Advertisement -

Colnago i Ferrari ujedinili su svoje iskustvo i tehnologiju da bi napraviti ovaj bicikl koji predstavlja pravu tehnološku ikonu sa inovacijama iz Formule 1 i nenandmašnim perfomansama.

Novi bicikl iz kuhinje Colnago i Ferrari DI12 sports teži jedva 6 kilograma, napravljen je skoro u potpunosti od karbonskih vlakana. Glavni okvir je zasnovan na 3PRS tehnologiji, sistemu koji ojačava interno okvir. Tehnologija vodi porijeklo iz aeronautike, poboljšavajući čvrstoću i smanjujući težinu.

Optimizacija brzina

Do daljnjih inovacija je došlo kada su uposlili i Dura Ace Di2 grupu, koja je radila na optimizaciji brzina, i koja se pobrinula da lanac bude čvrst, zategnut i ispravljen, eliminirajući tako moguće greške.

Period izmjene brzine je nevjerovatan, kao i preciznost, što kažu u Ferrariju daje dodatnu vrijednost za Ferrari Di2 ”racing” bicikl.

Pošto mi nismo neki freakovi za biciklima, nećemo ići u detalje o svim tehnologijama koje su korištene u izgradnji ovog bicikla, iako se ponekada zaista moarte začuditi proizvođačima bicikla, kako objašnjavaju prednosti i mogućnosti bicikla, pričajući po sat vremena o, na primjer u ovom slučaju,  površini bicikla koja je prošla termo-hemijski tretman. Mislim…pričamo o biciklu a ne o raketi, mada po cijeni ovog bickla možete si nabaviti i kakav motocikl, koji bi mogao biti u slengu nazvan raketom.

Ograničena serija

Svaki Ferrarijev bicikl je jedinstven. Ovaj model će biti proizveden u maloj seriji od 50 komada, međutim i tih 50 komada će se razlikovati jedan od drugog zahvaljući sistemu kustomizacije. Kada se odlučite izbrojati 12.500 eura za ovaj bicikl, kontaktirat će vas Ferrarijev odjel za brigu o korisnicima, koji će vam dostaviti formu u kojoj trebate unijeti sve važe želje za dodatnom personalizacijom. Klijent mora dostaviti svoju visinu i težinu, kao i broj cipela…. ne šalimo se, zaista traže broj cipela, ali za to ima i logičan razlog: pedale moraju biti savršeno napravljene za vaše noge. (Izvor:PunGas.com)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Istraživanje pokazalo negativne strane rada u virtualnoj stvarnosti

Pandemija koronavirusa utjecala je, među inim, i na potpunu...

Prvi Prestigio tablet sa Windows operativnim sistemom

Prestigio, brzorastući i etablirani brand u više od 75...

Vívofit, fitness narukvica

Pretvorite vaše dobre vibracije u životne navike uz elegantnu...

Štednja za kokuze, kreativan način #video

P retpostavimo da imate dovoljno kovanica, tako...

F-Bombe su budućnost špijunaže

Jeste li čuli kada za F-Bombe? Ime je baš...