Formula 1: Hamilton ponovo slavio u Velikoj Britaniji

- Advertisement -

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton pobijedio je na Velikoj nagradi Velike Britanije upisavši peti trijumf u karijeri na čuvenom Silverstonu čime se izjednačio s Alainom Prostom i Jimom Clarkom na vrhu liste najuspješnijih, javlja Anadolu Agency (AA).

Hamilton je ponovo pokazao da je nesavladiv na domaćem tlu, nakon što je s lakoćom ostvario pobjedu ove nedjelje na stazi Silverstone.

Utrku je počeo sa prve startne pozicije, a vodstvo je sačuvao do posljednjeg kruga, čime je stigao do četvrte pobjede u nizu u Britaniji, pete ukupno.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Drugi iza Hamiltona, koji je danas slavio po 57. put u F1 karijeri, bio je Mercedesov Valtteri Bottas, koji je profitirao zbog Kimi Raikonenovih problema sa pneumatikom u samom finišu, ali je Ferrarijev vozač na kraju uspio izboriti treće mjesto.

Njegov kolega Sebastian Vettel je u 50. krugu izletio sa staze, ali je i njemu pukla guma, pa je utrku završio tek na sedmom mjestu.
Četvrto mjesto osvojio je Max Verstappen (Red Bull) koji je bio u borbi za postolje na početku utrke, ali zbog problema s gumom morao je kasno u boks. Iza njega su završili timski kolega Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg (Renault). Bodove su upisali i Estaban Ocon (Force India), Sergio Perez (Force India) i Felipe Massa (Williams).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Mađarske 30. jula.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...