Ferrarijevi šefovi naredili istragu

- Advertisement -

NeilBridge_Ferrari_F1_Mechanics

Nije samo Alonso razočaran perfomansama Ferrarijevog bolida, jer izgleda nisu ni ostali u Maranellu. Domenicali je naredio istragu, a Montezemollo koji je prvobitno javno naružio Alonsa, sada je priznao da bi vjerovatno i on bio ljut, i da jeste ljut zbog sadašnje situacije.

“Alonso je sličan meni, on želi da pobjeđuje. Proteklih godina je Alonso dao jako puno timu i zahvalan sam mu zbog toga. On želi da mu Ferrari da na rapolaganje bolid sa kojim se može boriti za titulu. To trenutno nije tako i moramo istražiti zašto nije tako. Slažem se sa njim u tom pogledu, ali se ne slažem sa riječima koje je koristio”- izjavio je predsjednik Ferrarija.

Alonso je nakon utrke u Mađarskoj na pitanje novinara šta bi volio da dobije za rođendan u šali odgovorio da bi najviševolio dobiti bolid od konkurenata na stazi kako bi se mogao boriti za titulu. Ova izjava nije dobro prošla u Maranellu pa se Alonso odmah naša na meti kritika.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Ipak i u Ferrariju su svjesni da nešto nije kako bi trebalo biti. Domenicali je zato naredio istragu, te je oformljen poseban tim koji će istražiti uzroke zašto su perfomanse u utrci Ferrarijevog bolida drastično opale. Sve do Silverstona, Ferrari je imao bolid koji je bio vrlo konkurentan u utrci ali je trebalo popraviti perfomanse u kvalifikacijama. Međutim, od trke u V.Britaniji, Ferrari sve više gubi priključak za ostalima.

Iako se čuju izjave i opravdanja da je opet kriv aerodinamički tunel koji još uvijek ne daje tačne podatke, ovi argumenti padaju u vodu, jer Ferrari već od prošle godine koristi Toyotin aero tunel. Zapravo, bolid za 2014. godinu je u potpunosti konstruisan koristeći upravo Toyotin aero tunel.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Drugi, mnogo očigledniji razlog su nove konstrukcije Pirelli guma, na koje je izgleda Ferrari postao posebno osjetljiv. Od kako je Pirelli počeo mijenjati konstrukciju i uvoditi novu, Mercedes je postajao sve snažniji a Ferrari tonuo dublje i dublje. Interesantno je i da se napredak Mercedesa poklapa sa periodom nakon nelegalnog testiranja zbog čega je Mercedes i “kažnjen” opomenom.

Istorija će pokazati, ali sada za mnoge koji analiziraju sadašnju situaciju, napredak Mercedesa u posljednjim utrkama može biti samo rezultat nelegalno testiranja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...