F1 Red Bull RB14: Prvi put u javnosti i prvi kilometri

- Advertisement -

Nakon što su jutros objavljene prve fotografije, novi Red Bull bolid za sezonu 2018. Formula 1 šampionata odvezao je i prve kilometre. 

Aston Martin-Red Bull Racing-TAG Heuer RB14 predstavljen je u posebnim bojama samo za ovu priliku dok će “borbene boje” i konačan izgled biti obznanjen naredne sedmice uoči testiranja u Barceloni.

U međuvremenu je Daniel Ricciardo na stazi Silverstone odvezao i prve kilometre u novom bolidu od kojeg se očekuje žestoka borba sa Mercedesom i Ferrarijem za titulu. 

„Osjećam da postoji pozitivan naboj. Niko se ne uzbuđuje previše. Imamo još posla ako stvarno mislimo postići ono što želimo. Svi znamo da imamo nekih želja koje trebamo ‘napasti’ ove godine,“ rekao je Australac.

Upitan smatra li da Red Bull može pobijediti Mercedes i Ferrari, odgovorio je: „Vjerujem da može. Bez velikih promjena pravila, prošle godine smo dosta poboljšali vozilo. Trebamo to prenijeti u ovu godinu i odatle nastaviti dalje. Trebali bismo biti u stanju da se češće borimo. Vrijeme će pokazati, ali ja sam uvjeren.“

„Neću nužno reći da do treće utrke želim da sam već dva puta bio na pobjedničkom podiju i imam pole poziciju,“ objasnio je. „Ne postavljam takve ciljeve. Želim biti iskren prema sebi i pobrinuti se da sam za svaku utrku pripremljen najbolje što mogu. Tada znam da ću dati maksimum.“

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Foto: David Clerihew/Red Bull Content Pool

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...