F1: Pretrčavanje preko staze, level ekspert [video]

- Advertisement -

Od pretrčavanja preko ulice tamo gdje to nije predviđeno, jedino gore je pretrčavanje staze Formule 1 na startno-ciljnoj ravnini. Ok, možda je malo gore pretrčavanje aerodromske piste prilikom polijetanja aviona. Nevjerovatnu glupost uradio je “neodgovorni pojedinac” tokom jučerašnjeg treninga uoči trke Formule 1 koja se ovog vikenda održava u Šangaju, a vozi se za Veliku nagradu Kine. Na sreću, sve se dobro završilo pa je cijela priča ostala na komentarisanju putem društvenih mreža – šta bi bilo – kad bi bilo.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

https://www.youtube.com/watch?v=Dw5m8bmdDIQ

Inače, Britanac Lewis Hamilton, nedjeljnu utrku trku za Veliku nagradu Kine u Šangaju započet će s prve startne pozicije. Hamilton je osvojio ”pole position” nakon što je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama, prenose agencije. Drugo mjesto je zauzeo njegov timski kolega iz Mercedesa, Nijemac Nico Rosberg, dok je treći Ferrarijev Nijemac Sebastian Vettel, pobjednik VN Malezije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Iz drugog reda će također startati Brazilac Felipe Massa (Williams), dok iz trećeg reda kreću Finci Valtteri Bottas (Williams) i Kimi Räikkönen (Ferrari). Trka počinje u nedjelju u 08.00 sati po srednjoevropskom vremenu.

[xyz-ihs snippet=”googlead1″]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...