Ecclestone ipak insistira da će se New Jersey Grand Prix održati…možda

- Advertisement -

U petak je objavljeno da se utrka u New Jersey neće održati, iako je bila predviđena FIA kalendarom. Istina, u FIA kalendaru je bila pod napomenom da će biti održana samo ako organizator na vrijeme završi sve svoje obaveze.

Ispostavilo se da organizator utrke ne može na vrijeme riješiti probleme oko izgradnje infrastrukture koja bi se koristila za ovaj Grand Prix, prvenstveno zgrade koje bi služile kao paddock, pitlane i garaže u blizi rijeke Hudson. Ipak, iako je definitivno da trke u New Jersey neće biti sljedeće godine, Bernie je uvjeren da će trka biti. Samo ne 2013. godine, nego 2014. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Bernie Ecclestone insistira da će svi problemi biti riješeni u toku naredne godine, tako da će se trka normalno održati 2014. godine. Ovakva podrška mnogo znači i organizatorima, jer imati Bernija uz sebe u ovakvim trenucima je vrlo bitno.

“Zahvalni smo gosp. Ecclestone što je uz nas i što je naš partner u ovom projektu. Obećali smo gradskim vlastima da ćemo organizovati utrku, i to ćemo i učiniti. Međutim, fizički to nije moguće za narednu sezonu. Nadamo se da će problemi biti riješeni do početka sezone 2014. godine.” Izjavio je  Leo Hindery Jr, promoter utrke u New Jersey.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...