Alonso se dobro oporavlja nakon nesreće i potresa mozga

- Advertisement -

Španski vozač Formule 1, u bolidu McLarena, Fernando Alonso se dobro oporavlja nakon jučerašnje nesreće i potresa mozga, prenosi Anadolu Agency (AA). Alonso, koji se još uvijek nalazi u bolnici, teške povrede zadobio je jučer tokom testne vožnje na stazi u Barceloni, nakon čega je odmah helikopterom prebačen u bolnicu. Vozač Formule 1 je pri velikoj brzini, izlazeći iz teške krivine, desnom stranom bolida udario u zaštitnu ogradu.

U današnjem saopćenju iz McLarena kazali su kako vozač komunicira sa članovima porodice, prijateljima te osobljem bolnice.

“U bolnici je urađena temeljna i kompletna analiza njegovog stanja uključujući CT i MRI skeniranje mozga koji su pokazali kako on funkcioniše normalno”, stoji u saopćenju McLarena.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Tim će naknadno odlučiti da li će Alonso biti sposoban da učestvuje u narednoj test vožnji u Kataloniji u periodu između 26. februara do 1. marta.

Alonso je nakon jučerašnje nesreće na stazi hospitalizovan do prvog medicinskog centra, a bio je pod sedativima sve dok nije stigao u bolnicu. Njegov tim ljekara saopćio je kako se on “još uvijek nalazi na posmatranju u bolnici, uz poštivanje privatnosti i mir potreban za što skoriji oporavak”.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Kada je riječ o uzrocima nesreće, nakon procjene štete na bolidu, iz McLarena su kazali kako se nesreća dogodila pod utjecajem “nepredvidivo jakog vjetra koji se također reflektovao i na ostale vozače”.

McLaren je također objavio kako nema dokaza o mehaničkom kvaru na bolidu te kako nema mjesta glasinama da je Alonso pri vožnji izgubio svijet u trenutku nesreće.

“Naši podaci jasno pokazuju da je Alonso primjenjivao kočenje sve do trenutka udara, što očigledno pokazuje da nije mogao biti bez svijesti u to vrijeme”, kazali su iz McLarena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...