Gradonačelnici Komšić i Samardžija formiraju Organizacioni i Izvršni odbor za EYOWF 2017.

- Advertisement -

a1

Ugovorom o domaćinstvu koji su gradonačelnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo potpisali 8. decembra 2012. godine počeli su teći rokovi za formiranje Organizacionog i Izvršnog odbora EYOWF 2017. Također, ovim Ugovorom napisanim na 45 stranica jasno su definirane obaveze koje grad domaćin mora ispuniti.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, održanoj 29. maja dato je ovlaštenje gradonačelniku Sarajeva Ivi Komšiću da u saradnji sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom formira Organizacioni odbor, a potom u što kraćem roku i Izvršni odbor EYOWF-a koji će biti operativno tijelo zaduženo za realizaciju svih obaveza preuzetih Ugovorom o domaćinstvu. Između ostalog, ovim Ugovorom su precizirani rokovi za slanje pozivnica zemljama učesnicama i proces akreditiranja.

Zajednička pozivinica

NOK grada domaćina zajedno sa OK-om i EOK-om će poslati zajedničku pozivnicu za EYOWF-a svim NOK-ovima priznatim od strane EOK-a, dvije godine prije događaja. Pozivnica će sadržavati zahtjev za potvrdu učešća od strane NOK-ova.

Organizacioni odbor će zahtijevati prijave broja učesnika najmanje 4 mjeseca prije događaja. Prijave po imenima (duga lista) se trebaju predati najmanje četiri sedmice prije događaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

a2

Finalne prijave po imenima (kratka lista) s originalne duge liste trebaju biti potvrđene ne kasnije od dvije sedmice prije službenog dana dolaska na EYOWF, međutim pojedini sportaš može biti zamijenjen zbog bolesti ili povrede (samo za isti spol i sport).

NOK mora poslati ili donijeti Organizacionom odboru kopije pasoša/ličnih karata osoba navedenih u finalnoj prijavi po imenima. Tek nakon provjere kopija pasoša NOK ima pravo dobiti akreditacije.

a3

Prijave broja učesnika će sadržavati finansijske obaveze svakog NOK-a prema Organizacionom odboru. U slučaju da NOK dođe na EYOF sa manjom delegacijom, njegov finansijski doprinos će ostati isti u skladu sa predanom prijavom. Nijedan NOK neće moći povećati broj prijava bez odobrenja Organizacionog odbora i Komisije za koordinaciju EYOF-a.

Akreditiranja putem interneta

haris fazlagicOrganizacioni odbor će primjenjivati sistem akreditiranja putem interneta. Sistem i principi akreditiranja, a posebno status i prava svakog pojedinca u okviru strukture EYOWF-a će kontrolirati pristup svim prostorima s ograničenim pristupom u okviru EYOF-a. Dizajn identifikacione i akreditacijske karte za EYOF mora biti odobren od strane Koordinacijske komisije za EYOWF.

Organizacioni odbor mora osnovati Glavni centar za akreditiranje odmah pored EYOF sportskog sela, podakreditacijski centar u službenom hotelu Olimpijske porodice i Centar za akreditiranje medija.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

U daljim tekstovima ću se baviti obavezama koje pred sobom ima Organizacioni odbor da pokušam približiti široj javnosti obim posla i kolike obaveze slijede, te koja i kolika su ulaganja potrebna i koliki je to značaj za ekonomiju i razvoj i jačanje infrastrukture Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Piše: , Master studij na Odsjeku sportski menadžment, Fasto Sarajevo. Trenutno radi master rad na temu – Aspekti organizacije .

Vezano:

Posao organizacije EYOFW-a 2017. mora biti završen u naredne tri godine

Ako ne ispoštujemo zadane rokove, prijeti opasnost da ostanemo bez EYOWF-a

Grad Sarajevo uskoro osniva Organizacioni odbor za EYOWF 2017.

Sarajevo vraća svoj stari olimpijski sjaj

Sarajevo i Istočno Sarajevo šalju svijetu poruku zajedništva i tolerancije

Projekat koji ujedinjuje BiH

Gradonačelnik Kayserija: Povukli smo kandidaturu kad smo saznali da je protukandidat Sarajevo

EYOWF 2017.: U BiH dolazi 1.500 sportista, Sarajevo će drugi put zapaliti olimpijski plamen

Olimpijada 84. je promijenila DNK Sarajeva, BiH i regiona

Foto: Arhiv/AA/Ilustracija

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...