Tužio bivšu djevojku jer je nakon prekida zadržala psa: Morala je platiti odštetu

- Advertisement -

Skrbništvo nad kućnim ljubimcima velik je problem s kojim se susreću parovi na kraju veze i sve češće nalikuje borbama za skrbništvo nad djecom.

Djevojka po imenu Erin Confortini otkrila je da prolazi kroz pravu dramu nakon prekida s dečkom upravo zbog skrbništva nad psom.

Naime, bivši partner ju je tužio jer je ona zadržala psa. Sudskim postupkom zatražio je odštetu u iznosu od 5.000 dolara.

Na TikToku je ispričala da je s bivšim dečkom živjela oko godinu dana te da su posjedovali zlatnu retrivericu Bellu. Dvije sedmice prije prekida stalno su se svađali. Kad joj je sada već bivši dečko priopćio da prekida s njom, njoj je bilo stalo samo do toga ko će zadržati psa.

PROČITAJTE JOŠ:  Ratni kabinet Izraela odlučio: Hoće li doći do odmazde Iranu?

“Rekao mi je da je on uzima i da je nikada više neću vidjeti. Tražio je da se s njom pozdravim, nakon čega sam se ja rasplakala. Znao je da je to jedini način da me povrijedi. Nije mi dao psa pa sam pozvala policiju, a bivši mi je na kraju dopustio da je zadržim taj dan. Policija se nije htjela miješati i rekli su nam da se sami moramo dogovoriti oko toga ko će brinuti o Belli”, ispričala je na TikToku.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubistvo u Bosanskoj Krupi: Muškarca (67) nasmrt izbo komšija

Erin se nadala dogovoru oko zajedničkog skrbništva, ali njezin bivši na to nije pristajao. Angažirala je i odvjetnika koji joj je pomogao sastaviti sporazum o skrbništvu nad Bellom, ali njezin bivši ga nije htio potpisati. Mjesec dana kasnije dobila je sudske papire, odnosno obavijest o tužbi koju je podigao njezin bivši partner.

“Platila sam mu kako bih sačuvala svoj mir i zadržala Bellu, iako sam oduvijek ja bila primarni skrbnik psa. Hranim je tri puta dnevno, kupam i vodim u šetnje. On nije učinio ništa i još traži novac”, zaključila je Erin priču oko svoje drame koju je doživjela tokom prekida.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...