Pogledajte atmosferu na koncertu Dine Merlina u Porto Montenegru (VIDEO)

- Advertisement -

“Kada pomislimo na Dinu Merlina pred očima nam je izuzetan regionalni talent i pravi umjetnik koji bez muke pretvara koncerte u nezaboravna sjećanja“, ovako je Porto Montenegro najavio ovogodišnji koncert Dine Merlina.

Sarajevski Čarobnjak, uz pratnju desetočlanog benda i plesne grupe, sinoć je publici u Crnoj Gori priuštio još jedan magičan koncert, prenosi Radiosarajevo.ba

Legenda popularne pop scene, Dino Merlin, drugo ljeto za redom izveo je svoje najnovije i vanvremenske hitove, ovog puta u “drugom srcu” Porto Montenegra, u okrilju otvorene scene impresivnog SYNCHRA – (nekadašnjeg Arsenalovog sinhro-lifta i) kultnog podsjetnika na industrijsku prošlost ovog nautičkog naselja.

Za prvu regionalnu destinaciju u okviru promotivne turneje i “live” premijere najnovijih singlova “Krive karte” i “Kako da ti kažem” Dino Merlin vratio se tamo gdje je sve počelo u oktobru 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Naime, u Tivtu je pjevač snimio spot za pjesmu Mi, koja će se naći na njegovom dvanaestom po redu albumu.

Osim muzike, sinoć su na repertoaru bile i simpatične anegdote iz Merlinovog privatnog
života. Pričao je o svojoj porodici i zajedničkom gledanju Wimbledon-a.

“Pitam kćerku: Naida, za koga ti navijaš?, ona malo neodlučna. Neće da kaže. I krene meč, kad na pola igre kaže: Navijam za Novaka. On je prije svega džentlmen. Nemam običaj da ovo radim, ali ovo je posebna noć. Večeras je sa nama šampion i džentlmen Novak Đoković“, kazao je Merlin.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Publika je sa oduševljenjem reagovala na pojavu sedmog tenisera svijeta, kamera je Đokovića snimila, on je ustao sa svog mjesta i uz osmijeh mahnuo.

Nakon ovakvih događaja jasno nam je zašto Dino Merlin spada u omiljene kantautore jugoistočne Europe. Podsjećamo, njegov posljednji album “Hotel Nacional”, dospio je među top 10 najprodavanijih world albuma svijeta na Billboard World Albums listi, a istoimenoj svjetskoj turneji prisustvovalo je blizu milion ljudi na četiri kontinenta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...