BlogCool StuffLife news

KUPOVINA PUTEM CHATA? Instagram uveo novu korisnu funkciju

0
KUPOVINA PUTEM CHATA? Instagram uveo novu korisnu funkciju, Life.ba

Instagram je dobio još jedan novitet koji će biti posebno koristan onima koji kupuju stvari putem interneta, prenosi Klix.ba.

Riječ je o opciji koja omogućava kupovinu stvari putem chata, a dostupna je za “kvalificirane male biznise”. Zahvaljujući ovoj opciji će korisnik moći potvrditi svoju narudžbu, kreirati zahtjev za plaćanje, odnosno primiti isplatu, a sve kroz interfejs chata. Dobra stvar je to što sve ostaje na jednom mjestu, pitanja korisnika, odgovor prodavača i sva ostala međusobna komunikacija, ali i informacije o narudžbi, isporuci i praćenju pošiljke.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni bh. košarkaš se bori sa teškom bolešću, sin podijelio detalje borbe na društvenim mrežama

Meta, matična kompanija Instagrama, tvrdi da milijardu ljudi pošalje poruku poslovnim profilima svake sedmice širom njene porodica aplikacija, a s obzirom na ovu činjenicu, Instagram želi poboljšati iskustvo korisnika s njihovim omiljenim biznisima. Tako je “rođena” nova funkcija.

Zvanično saopćenje navodi teretski scenarij u kojem je korisnik zainteresovan za ruksak te kontaktira prodavača putem direktnih poruka na Instagramu, kako komuniciraju, a potom zadovoljni kupac naručuje proizvod direktno u chatu. Pored toga, moguće je postaviti dodatna pitanja prodavaču u istom chatu, kao i pratiti pošiljku. Za kupovinu se može koristiti Meta pay.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Haos na ulicama Brisela nakon pobjede Maroka: Marokanci polupali auta i porazbijali prozore na nekoliko zgrada

Isto važi i za prodavače, odnosno biznise, koji mogu u realnom vremenu odgovarati na pitanja kupaca, potvrditi detalje o kupovini, kreirati zahtjeve za plaćanje s fotografijom proizvoda i cijenom te potom primiti uplatu, a sve to u direktnim porukama.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)