Bosanska pogača ispod sača se našla na TasteAtlasu: Unikatna i cijenjena

- Advertisement -

Bosanska tradicionalna jela često se nađu na TasteAtlasu. Ovaj put pisali su o pogači ispod sača.

Objavljen je snimak iz planinske kuće u Fojnici te su objasnili kako se ovo tradicionalno jelo priprema te šta ga to čini posebnim.

– Pogača ispod sača je tradicionalni bosanski hljeb koji se peče ispod sača (metalnog ili glinenog poklopca u obliku zvona), često pripremljen na otvorenoj vatri ili žaru. Proces daje hljebu izražen, rustikalan okus s hrskavom koricom i mekanom unutrašnjosti – navedeno je uz snimak.

PROČITAJTE JOŠ:  Haris Zejnilagić u BiH doveo jedan od najpoznatijih svjetskih brendova za profesionalnu higijenu

Istaknuli su kako se obično služi uz gulaš, meso ili sir te da je sam hljeb jednostavan po sastojcima.

– Naječešće se pravi od brašna, vode, hljeba i soli, ali je metoda kuhanja čini unikatnom i cijenjenom u bosanskoj kuhinji – navode na kraju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Šta jesti da ojačate svoj imunološki sistem?

Evo nekoliko prehrambenih navika koje vam mogu pomoći da...

Haris Zejnilagić u BiH doveo jedan od najpoznatijih svjetskih brendova za profesionalnu higijenu

Haris Zejnilagić je dvije decenije gradio svoj menadžerski put...

Ines Hotilović predstavlja BiH na Miss Tourism World u Kini

Dvadesetogodišnja Ines Hotilović iz Kotor Varoša krajem oktobra je...

Odgovarajućom prehranom do blistavog tena

Jeste li čuli frazu: „Vi ste ono što jedete“?...