Deadlineri!

- Advertisement -

Ako ste slučajno naišli na oglas za posao u kojem se traže osobine tipa spremnost na timski rad, dinamično poslovno okruženje, mogućnost učenja, visoka tolerancija na stres i ostali poslovi po nalogu rukovodioca, budite sigurni da je to posao za vas, samo pod jednim malim uslovom, da ste spremni da prodate dušu đavolu. Duša je previše apstraktan pojam, a vama treba novac, pa zašto da ne.

Brzo će vas uvući u posao, rukovodilac će vas jahati već nakon mjesec dana a pomalo i ostali, izdržaćete.

Stisnete zube i gurajte, svaki početak je težak. Prva plata će vam vratiti osmjeh na lice, ali ne zadugo, rokovi pritišću i nema vremena za opuštanje. Dok kažete keks proći će godina, ako ste izdržali godinu to je to, vi ste pravi materijal, vi ste uspjeli, vi ste dedlajner. Pravi ste pastuv koji trči za rokovima, spreman da ponudi leđa u svakom momentu a bogami i da zajaše druge. Uspjeli ste.

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Neće biti vremena za razmišljanje a kamoli za bavljenje bezveznim temama humanizma, prijateljstva i suštine.

Suština je samo nadjebat konkurenciju, zle kolege i plivati u kompleksnom bazenu punom različitih interesa, da bi se u tome uspjelo potrebne su informacije. Pa i čuveni Sam Zell je izjavio da je informacija najbitnija stvar na svijetu.

Naravno vama neće trebati bog zna kakve informacije, dovoljno je da ne ugrozite interese onih koji odlučuju o vašoj sudbini, poželjno je i da se ponekad ponudite da pričuvate djecu, podšišate travu na vikendici ili bar trknete po doručak i na putu ste uspjeha. Uopšte se ne obazirite na eho koji dolazi do vas i dovodi u pitanje vaš karakter. Pa svi ti zlobnici bi radili isto samo da znaju.

PROČITAJTE JOŠ:  Austrijska policija tvrdi: Dvije Rumunke nisu otele Danku Ilić, na snimku je druga djevojčica

Mali je procenat ljudi na svijetu koji mogu da funkcionišu kao vi, zapamtite to. Neki su preglupi, većina je opterećena prevaziđenom čašću, bezveznim pitanjem morala ili teretom karaktera, vi ste se oslobodili svega toga.

Sigurno i hrabro se uspinjete se na klasnoj ljestvici, iza vas u nekoj dalekoj prošlosti su ostala lica koja nisu mogla da vas prate, nekada ste voljeli ta lica ali ona su sada zatomljena novim rokovima i pravilima igre.

Vi znate pravila, od vas se traži da radite brže nego što to realno treba, a to je moguće zato što vi želite više nego što vam treba. Sad imate snagu i treba da je iskoristite, kada vas pregaze neki vještiji i mlađi vukovi imaćete vremene za razmišljanje, ostaće vam samo još jedan deadline.

A.O.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....