Fitness influencerica se izvinila zbog ‘normalizacije nerealnih tjelesnih standarda’

- Advertisement -

Mnogi od nas su se našli u situaciji da scrollajući omiljenom društevnom mrežom naletimo na neki od popularnih instagram profila i već nakon par fotografija osjetimo kako nas osjećaj nezadovoljstva vlastitim izgledom lagano obuzima dok gledamo sva ta savršeno isklesana, preplanula tijela, koja izgledaju gotovo nerealno.

Ako ste se nekad našli u ovoj situaciji, onda će vas ova vijest svakako obradovati.

Poznata američka influencerica Maria Kang se na svom instagram profilu javno izvinila zbog ‘normalizacije nerealnih tjelesnih standarda’, a u objavi kojoj je prethodilo uklanjanje implantata iz dojki, Kang je iskazala svoje žaljenje što se ikad opovrgnula povećanju grudi.

https://www.instagram.com/p/B0i60CHnobg/?utm_source=ig_embed

„Dragi pratioci, žao mi je“, napisala je Maria. „Ne volim žaljenje, ali imam ih nekoliko u svom životu. Dok danas gledam svoje ožiljke, opuštene i utrnute grudi, žalim što sam ikada pomislila da nisu dovoljno dobre. Upala sam u zamku nesigurnosti.“

„Sjećam se dana kad sam donijela jasnu odluku da povećam svoje grudi. Nisam istraživala. Nikada prije nisam razmišljala o tome kao o nečemu što mi treba i što želim. Ali, kad su mi rekli da je to nešto što moram uraditi da bih pobedijela – uradila sam. Bez pitanja.“

U svojoj objavi, Kang dalje opisuje kako su implantati učinili da se osjeća nepovezano sa svojim tijelom i da se tim putem izvinjava zbog normalizacije neprirodnih tjelesnih standarda.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Ona je navela kako su implantati normalizovani od strane fitness i beauty industrije i da po nametnutim standardima jednostavno ne postoji način da budete utegnuti, a da ujedno imate masno tkivo u dojkama.

https://www.instagram.com/p/B0gUlAhHMoI/

Kang se nada da će na ovaj način, zahvaljujući vlastitom iskustvu, poslati pozitivnu poruku mladima.

„Nadam se da će vas moja ranjivost ohrabriti da volite svoje tijelo. Nadam se da znate da svi filteri aplikacije za mijenjanje tijela, fileri i lažni dijelovi tijela vas neće učiniti ljepšima nego što ste trenutno. Lijepa si. Dosta ti je. Vrijedni ste. Cjenjeni ste.“ – napisala je.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...