Automoto

VW Milano Taxi

0
VW Milano Taxi, Life.ba

VW Milano Taxi, Life.baVolkswagen održava kurs na putu prema ekološki najprihvatljivijem proizvođaču vozila na svijetu: na otvorenom Hannoverskom sajmu predstavljena je svjetska premijera vozila Milano Taxi, studija taksija proizvedenog u velikim serijama, koja je pogonjena elektromotorom.

Središnji element Volkswagenovog nastupa na sajmu je elektrostrategija.

Firma će 2013. godine na tržište plasirati nekoliko električnih vozila. Klaus Bischoff, šef dizajna marke Volkswagen putnička vozila, predstavio je zajedno s Lucom de Meo, voditeljem marketinga marke Volkswagen osobna vozila, studiju na Volkswagenovom štandu u paviljonu 15.

Milano Taxi bez emisija se temelji na iskustvu kojeg je Volkswagen kao uspješni proizvođač taksija godinam sticao. Električno konceptualno vozilo za javni lokalni promet odlikuje se prtljažnim prostorom, koji je integriran u unutrašnjost vozila te zaslonima osjetljivima na dodir za vozača i putnike, koji se mogu individualizirati.

Milano Taxi se pogoni elektromotorom vrhunske snage od 85 kW, koji se opskrbljuje energijom iz litij-ionskog akumulatora integriranog u podnici. Na taj način su mogući dometi od čak 300 kilometara. Pored električne vuče, fiksni sastavni dio Volkswagenove strategije održivosti je i kontinuirana optimizacija energetski učinkovitih vozila niskih emisija s motorom s unutarnjim izgaranjem.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)