Vredestein sarađuje sa kompanijama Carlsson i Arden

- Advertisement -

Holandska gumarska kompanija Vredestein, svojim je vrhunskim proizvodima, postala zanimljiv partner glasovitim tunerskim kompanijama, ali i proizvođačima konceptnih automobila.

Vredestein je objavio početak ekskluzivne saradnje sa njemačkom tunerskom kućom Carlsson, jednom od najpoznatijih u svijetu vrhunskih automobilskih modifikacija, te usko povezanom sa automobilima proizvođača Mercedes Benz. Svi novi Carlsson projekti, “kotrljat” će se na vrhunskim Vredestein pneumaticima. Ova strateška kooperacija, savršeno se uklapa u Vredesteinov Premium Styling concept.

Premium Styling by Vredestein je nova serija ekskluzivnih penumatika za premium klasu automobila. Zahvaljujući genijalnom dizajnu, Vredesteinovi modeli pneumatika nude besprijekorne mogućnosti u skadu sa atraktivnim izgledom.

Identičan potez je napravljen i sa njemačkom tuning kućom, specijaliziranom za personaliziranje modela proizvođača Jaguar, Bentley, Range Rover i Mini, te jednom od najpoznatijih tuning kompanija na svijetu. Čelnici Ardena, prepoznali su vrhunske mogućnosti i atraktivan dizajn Vredestein pneumatika, koji se kao takvi savršeno uklapaju u stajling automobila.

Inovativna Vredestein rezervna guma u vrhunskom Mercedesu SLS AMG

Vredestein s ponosom najavljuje svoj novi uspjeh, postignut u saradnji sa proizvođačem automobila Mercedes, odnosno tuning kompanijom AMG. Naime, njemački proizvođač u svoj novi vrhunski sportski model SLS AMG standardno ugrađuje Vredesteinovu Space Master rezervnu gumu. U pitanju je inovativna rezervna guma, koja se u potpunosti napuše za samo nekoliko minuta. Zahvaljujući kompaktnom pakovanju, ova guma štedi prostor i masu, što su krucijalne vrijednosti za sportski nastrojene modele. S druge strane, njenim korištenjem automobila pri normalnoj vožnji ne gube se dinamičke sposobnosti automobila, a i sposobna je preći relativno velike distance. Space Master je dostupan u 13 različitih dimenzija, te se serijski ugrađuje u AMG izvedbe Mercedesovih modela SLK i ML, Porsche 911 Carrera 4 Turbo, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg, Mercedes-Benz GLK i SL, Maserati Spider, Maserati Quattroporte, Audi A6 Allroad, A4 Allroad, Q5 i Q7, te Ferrari 599 GTB Fiorano.

Giugiaro Namir, sportski hybrid na Vredestein gumama

Mnogi to ne znaju, ali vrhunski konceptni sportski automobil Giugiao Namir (arapski = tigar), predstavljen 2009. godine oduševljava svojim perfomansama (ubrzanje do 100 km/h za 3,5 sekundi, maksimalna brzina preko 300 km/h) i jedan je od najbržih hibridnih automobila na svijetu, a “kotrlja” se na 20-inčnim 0Z felgama na koje su montirane vrhunske Vredestein Ultrac Sessanta gume, dimenzija 245/40 sprijeda i 275/40 straga. Holandska gumarska kompanije Vredestein, osnovana 1908. godine, svoje je poslovanje započela proizvodnjom guma za privredna i industrijska vozila, odnosno dvotočkaše. Vredestein je postao poznatiji tokom 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća, zahvaljujući pionirskim potezima u marketingu. Pod uticajem globalizacije, Vredestein se tokom 70- tih godina koncentrisao na proizvodnju automobilskih, privrednih i industrijskih guma, kao i guma za bicikle i skutere. Fokusiranjem na inovacije i investiranjem u tehnologiju i marketing, Vredestein je brzo postao prepoznatljiv gumarski brend, čvrste reputacije i provjerene kvalitete. Krajem 90-tih započeta je plodonosna saradnja sa talijanskim dizajnerskim studijom Giugiaro, koji je Vredestein gumama dao atraktivan dizajn. Tako su Vredestein gume dobile novu vrijednost pored tradicionalno vrhunske sigurnosti, kvalitete i trajnosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...