Automoto

Volvo C70 najbolji u klasi

0
Volvo C70 najbolji u klasi, Life.ba

Volvo C70 najbolji u klasi, Life.baU svojoj ovogodišnjoj Inicijalnoj studiji kvalitete (IQS), objavljenoj sredinom juna, glasovita kompanija J.D. Power and Associates je proglasila Volvo C70 najboljim kompaktnim premium sportašem, te smjestila Volvo na deseto mjesto među svjetskim automobilskim proizvođačima. Vodeća istraživačka kompanija ocijenila je i Volvo modele S80, XC70 i XC60 kao top tri automobila u svojim klasama.

Stalna posvećenost kvaliteti, omogućila je Volvu da sa prošlogodišnjeg dvadesetog mjesta, ove godine stigne na deseto mjesto u poretku automobilskih brendova na tržištu SAD-a. Svaki domaći i međunarodni proizvođač automobila, koji svoja vozila prodaje u SAD-u, u ovom je izboru rankiran prema broju problematičnih vozila na uzorku od 100 vozila, a Volvo je u tome pokazao zavidno smanjenje broja vozila sa problemima.

Volvo C70 najbolji u klasi, Life.ba„IQS je svojevrsna olimpijada ili svjetsko prvenstvo automobilskog svijeta, tako da je skok od 10 mjesta naviše izuzetno vrijedan rezultat“. Kaže Bengt Banck iz odjela za kvalitet i zadovoljstvo kupaca pri Volvo Cars.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

2010. godina istovremeno označava i prvu godinu u kojoj su Volvo modeli prepoznati po svojoj izvrsnoj vrijednosti i mogućnostima. Nedavno proglašen vozilom sa najboljom ukupnom vrijednošću u klasi luksuznih kabrioleta 2010. godine u izboru IntelliChoice-a, Volvo C70 sada se okitio i titulom najboljeg kompaktnog premium sportaša prema mišljenju kompanije J.D. Power and Associates.

Osim ovog izvrsnog rezultata modela C70, Volvo se i sa drugim svojim modelima plasirao među prva tri u pojedinačnoj klasi; tako je S80 briljirao u klasi premium sedana srednje veličine, XC70 u klasi srednje velikih premium crossover/SUV vozila, te model XC60 u klasi ulaznih premium crossover/SUV vozila.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Volvo C70 najbolji u klasi, Life.baPrema mišljenju predstavnika kompanije J.D. Power i Associates, IQS studija služi kao industrijska referentna tačka za kvalitet vozila, mjeren u prvih 90 dana vlasništva. Osim što proizvođačima služi kao osnova za poboljšanje vozila, studija koristi i kupcima da se lakše odluče za kupovinu vozila.

J.D. Power i Associates

Smješten u gradu Westlake Village u Kaliforniji, J.D. Power and Associates je globalna marketing servis kompanija, poslovna jedinica McGraw-Hill kompanije, koja posluje u ključnim poslovnim sektorima, uključujući istraživanje tržišta, predviđanje, web inteligenciju i zadovoljstvo kupaca. Mjerenja kvalitete i zadovoljstva, baziraju se na mišljenju miliona korisnika godišnje.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.