VIDEO, FOTO Volkswagen Corrado Srđana Bosančića

- Advertisement -

Iako je Srđanov automobil kada ga je kupio bio u dobrom stanju, u protekle tri godine na njemu je izmjenjeno skoro sve

Banjalučanin Srđan Bosančić u svoj automobil Volkswagen Corrado 1.8 turbo tri godine ulaže novac, živce i vrijeme kako bi ga što bolje uredio, a zahvaljujući tome u protekle dvije godine osvojio je niz nagrada i priznanja na styling takmičenjima, odnosno takmičenjima u modifikacijama i preradi automobila, širom Bosne i Hercegovine.

“Bilo je prvog, drugog, trećeg mjesta, dobijao sam nagrade za najbolju multimediju u autu, najbolju unutrašnjost, najniže auto i za najbolji motorni prostor”, ispričao je Bosančić za Anadolu Agency (AA).

Priča da je za dovoženje automobila u ovakvo stanje osim novca i vremena bilo potrebno i mnogo znanja. Ovaj student informatike kaže da on i njegove kolege pomažu jedni drugima u radovima na automobilima, jer je za održavanje ovakvih neobičnih preuređenih automobila potrebno posebno mehaničarsko znanje.

“Volim auto, sve vezano za auta, bilo kakva vrsta takmičenja i sređivanje, trke, styling, bilo šta. Idem samo na stajling i takmičenje u muzici ili DB drag”, kaže on.

Iako je Srđanov automobil kada ga je kupio bio u dobrom stanju, u protekle tri godine na njemu je izmjenjeno skoro sve.

“Lakiran je komplet, nove felge su stavljene, naknadno sređene, spušten je, ima KW Gewinde, farovi sa Bixenon i Angel eyes prstenovima, LED štop svjetla, spojler na zadnjem gepeku, maska bez znaka, unutrašnjost je kompletna ubačena od Corrado VR 6, kožni enterijer, ubačen je drugi motor, 1.8 trubo iz Passata, muzika je rađena sve nanovo ugrađeni su Kenwood zvučnici”, priča Bosančić.

PROČITAJTE JOŠ:  Najezda štakora u sjedištu policije: Jedu marihuanu, svi su drogirani

Obzirom da je za izgled ovakvog automobila boja jedan od najvažnijih kriterija, mora biti neobična pa se Srđan odlučio za Ferrari crvenu sa dodatnim kristalima.

“Što se tiče unutrašnjosti, pojedini dijelovi lakirani su airbrush tehnikom, neki presvučeni karbon folijom, ubačeni su dodatni satovi za pritisak turba, temperaturu ulja i pritisak ulja. Osim toga ubačene su taho-ploče umjesto satova, kao i dodatni monitori”, nabraja Srđan.

Zadovoljan je sadašnjim izgledom svog automobila tako da u budućnosti ne planira nove veće zahvate. Ostalo mu je, kaže, da sredi još par sitnica.

Na skupovima na kojima se takmiči često ga posjetioci pitaju da li bi ga prodao, i to ne samo na skupovima nego ga zaustavljaju na cesti da ga pokušaju kupiti ili da se fotografišu.

“Ne, za sad nije na prodaju i ne vjerujem u skorije vrijeme da bih ga prodavao”, kaže Srđan.

Osim što zainteresovanih za kupovinu, često ga zaustavlja i policija.

“Policija zaustavi zato što je upadljiv auto, misle da možda nije registrovan ili da divljam sa njim, ali pogledaju auto, vide da je sve uredno i to je to”, kaže ovaj mladić.

Na pitanje kojom brzinom se može kretati ovaj automobil, kroz smijeh odgovara “onom na koliko je ograničeno kretanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Trojica policajaca savladala naoružanog muškarca kod Historijskog muzeja BiH!

Koliko vrijedi njegov automobil, Srđan ne zna, jer je teško procijeniti vrijednost svega uloženog u njega, pogotovo truda. Siguran je da se uloženo ne može naplatiti pa i zbog toga ne razmišlja o prodaji. Prilikom “sređivanja” automobila” najviše je kaže uložio u lakiranje, prerade na karoseriji, motor, a “i felge su dosta skupe”. Sadašnji set felgi platio je 2.500 KM bez guma.

Ovaj zaljubljenik u automobile žali se na domaće ceste zbog kojih mora biti mnogo oprezan.

“Vozim normalno po gradu. U početku sam ga i sastavljao za sebe da ga vozim, pa sam otišao na to prvo takmičenje vidio sam da je to ispalo dobro i onda sam nastavio po BiH i vozim inače auto svakodnevno”, kaže Srđan.

Zahvaljujući specijalnim amortizerima on može podešavati visinu svog automobila što mu olakšava prilagođavanje uslovima na putu. Na pitanje koliko ga najniže može spustiti kaže da može biti potpuno na tlu, da ne može krenuti.

Ove godine bio je na takmičenjima u Gradišci, Istočnom Sarajevu, Brčkom, Tuzli, Živinicama, Zenici, a žao mu je što se u njegovom gradu, Banjaluci ne organizuje ni jedan skup jer bi takav događaj sigurno bio izuzezno posjećen.

Iako na takmičenjima osvaja pehare, diplome, medalje i tek rijetko poklone kao što je na primjer auto-kozmetika Srđan Bosančić planira da nastavi pokazivanje svog ljubimca na skupovima u BiH i zemljama regiona.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...