Uspješna 2017. za Renault  

- Advertisement -

Još jedna uspješna godina protekla je u Renaultu, kako na svjetskom, tako i na bh. tržištu. Renault Alijansa na bh. tržištu u protekloj godini je isporučila Gotovo 1.500 vozila, a sam Renault u 2017. je obilježio dvije decenije prisutnosti na tržištu BiH isporučivši preko 20.000 vozila. Godinu za godinom Renault Grupa na svjetskom nivou bilježi rekord za rekordom.

Napredak bilježe svi segmenti, uključujući Renault LKV diviziju koja nema dostojnog rivala od 1998. godine, kao i segment vozila sa nultom emisijom štetnih plinova, kojom Renault dominira evropskim tržištem. Ne samo na svjetskom tržištu, porast prodaje i potvrda povjerenja zabilježena je ove godine i na bosanskohercegovačkom tržištu, gdje je Alijansa isporučila blizu 1.500 vozila.

Svježa gama automobila, zatim izuzetno prilagođeni uslovi finansiranja, te vrhunska podrška u postprodaji Renaultu su priuštili titulu uspješnog i poželjnog partnera u godini na izmaku. Modeli sa novim vizuelnim identitetom, naprednom tehnologijom današnjice i niskim troškovima održavanja već dvije decenije uživaju veliko povjerenje kupaca širom BiH, koji imaju bogato zaleđe kroz prodajno-servisnu mrežu koncesija po visokim Renault standardima.

Kvalitet, izdržljivot, ekonomičnost, te postprodajnu prodršku prepoznali su ponovo mnogi pravni subjekti u BiH u protekloj godini. Koristeći vozni park Renault i Dacia vozila, vodeće kompanije u BiH poput Coca-Cole, BH Telecoma, MTEL-a, HT Eroneta, Podravke, Violete, Orbica, Nelta i drugih, s Renaultom kao pouzadnim starteškim partnerom, realizovali su maksimalnu vrijednost za uloženi novac.  Mogućnost personalizovanih prerada koju predvodi Renault Pro+ odjel, niski troškovi održavanja i maksimalna orijentisanost ka klijentu s razlogom čine Renault liderom na tržištu LKV vozila, a Clio, Master i Duster modelima koji savršeno optimiziraju poslovanje.

No, neke stvari se ne mijenjaju. Renault i u novu godinu ulazi sa jednakim ambicijama, pa već s početkom 2018. planira na  bh. tržište lansirati novi Dacia Duster, model koji već sada ubire brojne fanove. Naravno, vrhunac potvrde kvaliteta i vrijednosti imidža dignute u orbitu doći će sa modelom Renault Megane R.S. koji će na cestu donijeti najbolje od Renault Sport odjela i dašak F1 tehnologije.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...