Automoto

Toyota pregovara sa Daimlerom o prodaji hibridne tehnologije

0
Toyota pregovara sa Daimlerom o prodaji hibridne tehnologije, Life.ba

Toyota pregovara sa Daimlerom o prodaji hibridne tehnologije, Life.baVodeći japanski proizvođač vozila Toyota Motor pregovara o prodaji tehnologije i dijelova za hibridna vozila njemačkoj kompaniji Daimler, prenijele su danas agencije.

Toyota, vodeći svjetski proizvođač vozila u prošloj godini, smatra da će povećati prodaju svoje hibridne tehnologije ukoliko postigne dogovor s Daimlerom, objavio je japanski poslovni dnevnik Nikkei. Daimler, proizvođač marke Mercedes Benz, zatražio je pregovore o Toyotinim baterijama za napajanje i motorima koje namjerava ugraditi u svoja hibridna vozila, objavio je poslovni dnevnik, ne navodeći izvor informacija.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Hibridni automobili imaju pogon dijelom na dizel ili benzin a dijelom na električnu energiju. Dvije kompanije također razmišljaju o sklapanju saveza u segmentu vozila s pogonom na gorive ćelije, koja pokreće isključivo električna energija dobivena iz vodika. Toyota već isporučuje hibridnu tehnologiju tri proizvođača vozila, uključujući japansku Mazdu. Daimler je lani bio dvanaesti po veličini proizvođač automobila u svijetu, te drugi po veličini njemački proizvođač iza Volkswagena.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.