Automoto

Suzuki planira izgradnju tvornice u Indiji

0
Suzuki planira izgradnju tvornice u Indiji, Life.ba

Suzuki planira izgradnju tvornice u Indiji, Life.baVodeći japanski proizvođač malih automobila Suzuki Motor planira izgradnju novog postrojenja za sastavljanje automobila nedaleko glavnog grada Indije New Delhija kako bi udovoljio rastu potražnje u toj zemlji, prenosi poslovni dnevni list Nikkei.

Maruti Suzuki India Ltd., lokalna podružnica Suzukija, planira u Manesaru, gdje već ima jedno postrojenje, sagraditi novu tvornicu koja bi trebala početi s radom u 2013. godine, piše nadalje Nikkei, pozivajući se na izvore iz te kompanije. Cijena izgradnje Suzukijeve treće tvornice u Manesaru iznosit će 30 milijardi jena (356 miliona dolara). Tvornica će imati proizvodni kapacitet od 250.000 vozila godišnje, čime će se Suzukijeva godišnja proizvodnja u Indiji povećati na 1,7 miliona vozila, prenosi list.

Suzuki je među prvim inozemnim kompanijama koje su zakoračile na indijsko tržište automobila i na njemu ima dominantnu poziciju s tržišnim udjelom od gotovo 50 posto. Firma je 2007. u Manesaru sagradila postrojenje za sastavljanje automobila godišnjeg kapaciteta 300.000 vozila. U novoj tvornici, koja se gradi na istome mjestu, proizvodit će se popularni kompaktni modeli Alto i Wagon R.

Suzuki gotovo dvije trećine operativne dobiti ostvaruje u Indiji, a najnovijim potezom planira dodatno ojačati vodeću poziciju na ključnom indijskom tržištu, te tamo ostvarenu dobit usmjeriti na širenje poslovanja na drugim tržištima, poput Evrope i ostatka Azije, piše Nikkei.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)