Škoda ostaje uz Tour de France

- Advertisement -


Češki proizvođač automobila Škoda objavio je informaciju da je postignut dogovor sa kompanijom A.S.O., vlasnikom licence za Tour de France, o nastavku sponzorstva ovog velikog sportskog događaja do 2013. godine.

– Naš angažman u velikom projektu međunarodnih biciklističkih utrka nastavlja biti jedan od nosilaca sponzorskih aktivnosti, kazao je Martin Lauer, prvi čovjek korporativnog odjela za komunikacije Škoda Auta u saopćenju za medije.

Škoda podržava osam profesionalnih biciklističkih timova u Tour de Franceu. To su Cofidis, Cervelo Test, Francaise des Jeux, Euskateltel – Euskadi, Milram, Rabobank, Saxo Bank, OmegaPharma-Lotto, te još dva za tehničku podršku- Shimano i Mavic.

Lauer je također istakao veliki značaj partnerstva i aktivne podrške biciklističkim entuzijastima svih uzrasta kao što su Giro d’Italia, Bike for Life u Češkoj Republici, Škoda Velothon Berlin u Njemačkoj, te Tour de Romandie u Švicarskoj. Ovogodišnje izdanje Tour de Francea ulazi u svoju 97. sezonu. Trka počinje 3. jula u Roterdamu. Takmičari će odvesti ukupno 3.596 kilometara kroz Holandiju, Belgiju i Francusku. Utrka se završava 25. jula na Champs-Elysees u Parizu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...