Sajam automobila u Iraku [foto]

- Advertisement -

Međunarodni sajam automobila u iračkom gradu Erbilu privukao je veliku pažnju posjetitelja, uprkos napadima terorističke organizacije ISIS i ekonomskoj krizi, javlja Anadolu Agency (AA). Ljubitelji četverotočkaša iz Iraka i cijele regije imali su priliku vidjeti luksuzne automobile na sajmu koji se održava šesti put u Iraku. Zbog niskih kamatnih stopa u Iraku, cijene auta su jeftinije u odnosu na druge zemlje, kao i cijena nafte.

Posjetitelji sajma su na štandovima imali priliku dobiti informacije o najnovijim modelima omiljenih automobila te napraviti i “selfije“. Na sajmu učestvuje 50 firmi iz 11 zemalja, a kako je otkrila Melike Cankaya, ispred organizatora sajma, postignut je veliki broj sporazuma o otvaranju franšiza u Iraku.

Predstavnik brenda “Jaguar“ Kaziwa Kamal je rekao da su najskuplji automobili na sajmu “range rover” sa cijenom od 160.000 dolara i “jaguar” sa cijenom od 120.000 američkih dolara. “Veliko je interesovanje za automobile. Na sajmu vršimo i prodaju automobila. Neprilike u Iraku, ipak, nisu umanjile potražnju za posljednjim modelima automobila“, rekao je Kamal.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...