Renault Megane RS za Žandarmeriju

- Advertisement -

Renault je pobijedio na javnom nadmetanju koje je objavila francuska Nacionalna žandarmerija kako bi zamijenila flotu vozila za hitne intervencije.

Renault će isporučiti ukupno 70 vozila Mégane R.S. u bojama žandarmerije, a prvo vozilo će stići u žandarmeriju krajem godine. Žandarmerija se odlučila za verziju sa “cup šasijom” koja nudi vrlo precizno ležanje na cesti, naročito pri brzoj vožnji, zahvaljujući učinkovitom diferencijalu s ograničenim proklizavanjem i gumama od 18’’ koje osiguravaju prijenos snage motora u najboljim uvjetima. Velike dimenzije kočnica su također bile odlučujući element prilikom donošenja odluke budući da čine vožnju sigurnom pri velikim brzinama. Mehaničke karakteristike vozila, a naročito motor, su prilagođene kako bi udovoljile specifičnim zahtjevima ubrzanja i brzine, neophodnim za hitne intervencije žandarmerije.

Ovaj ugovor produžuje uspjeh vozila Mégane Renault Sport i jača postojeće veze između Renaulta i žandarmerije u okviru prometne preventive. Članovi SIRPA žandarmerije sudjeluju u programu  “Sigurnost za sve” koju je Renault pokrenuo 2000. godine, a koja se sastoji od senzibilizacije djece i adolescenata u pogledu cestovne sigurnosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...