Automoto

Renault Megane RS za Žandarmeriju

0
Renault Megane RS za Žandarmeriju, Life.ba

Renault Megane RS za Žandarmeriju, Life.baRenault je pobijedio na javnom nadmetanju koje je objavila francuska Nacionalna žandarmerija kako bi zamijenila flotu vozila za hitne intervencije.

Renault će isporučiti ukupno 70 vozila Mégane R.S. u bojama žandarmerije, a prvo vozilo će stići u žandarmeriju krajem godine. Žandarmerija se odlučila za verziju sa “cup šasijom” koja nudi vrlo precizno ležanje na cesti, naročito pri brzoj vožnji, zahvaljujući učinkovitom diferencijalu s ograničenim proklizavanjem i gumama od 18’’ koje osiguravaju prijenos snage motora u najboljim uvjetima. Velike dimenzije kočnica su također bile odlučujući element prilikom donošenja odluke budući da čine vožnju sigurnom pri velikim brzinama. Mehaničke karakteristike vozila, a naročito motor, su prilagođene kako bi udovoljile specifičnim zahtjevima ubrzanja i brzine, neophodnim za hitne intervencije žandarmerije.

Ovaj ugovor produžuje uspjeh vozila Mégane Renault Sport i jača postojeće veze između Renaulta i žandarmerije u okviru prometne preventive. Članovi SIRPA žandarmerije sudjeluju u programu  “Sigurnost za sve” koju je Renault pokrenuo 2000. godine, a koja se sastoji od senzibilizacije djece i adolescenata u pogledu cestovne sigurnosti.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)