Automoto

Phaeton traži spas u Kini

0
Phaeton traži spas u Kini, Life.ba

Phaeton traži spas u Kini, Life.ba

Volkswagen se nada da će Kinesko tržište u ekspanziji pomoći u poboljšanju rezultata prodaje njihovog luksuznog vozila Phaeton. Automobil je predstavljen 2003. godine i od tada nije postigao značajan uspjeh na tradicionalnim tržištima kao što su Evropa i SAD.

Naime, prošle godine proizvedeno je svega 4.000 primjeraka u pogonima u Drezdenu, daleko manje od maksimalnih godišnjih kapaciteta fabrike (26.000). Podsjećamo, „transparentna fabrika“ napravljena je posebno za proizvodnju Phaetona, a ime je dobila jer su zidovi napravljeni od stakla. U Drezdenu se sada nadaju da će najveće svjetsko automobilsko tržite biti spas za njihov jedini proizvod.

– Cilj nam je prodati 2.500 Phaetona u Kini ove godine, izjavio je Winfried Vahland, prvi čovjek VW-a za Kinu, dodajući kako bi tada kinesko tržište postalo „broj 1“ u svijetu kada je u pitanju Volkswagen Phaeton. Direktor fabrike u Drezdenu Frank Loeschmann podsjeća na činjenicu kako su Kinezi vrlo zainteresirani za tehnologiju, te da su iz tog razloga za ovaj automobil korišteni najbolji materijali i posljednje tehnološke inovacije.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)