Phaeton traži spas u Kini

- Advertisement -

Volkswagen se nada da će Kinesko tržište u ekspanziji pomoći u poboljšanju rezultata prodaje njihovog luksuznog vozila Phaeton. Automobil je predstavljen 2003. godine i od tada nije postigao značajan uspjeh na tradicionalnim tržištima kao što su Evropa i SAD.

Naime, prošle godine proizvedeno je svega 4.000 primjeraka u pogonima u Drezdenu, daleko manje od maksimalnih godišnjih kapaciteta fabrike (26.000). Podsjećamo, „transparentna fabrika“ napravljena je posebno za proizvodnju Phaetona, a ime je dobila jer su zidovi napravljeni od stakla. U Drezdenu se sada nadaju da će najveće svjetsko automobilsko tržite biti spas za njihov jedini proizvod.

– Cilj nam je prodati 2.500 Phaetona u Kini ove godine, izjavio je Winfried Vahland, prvi čovjek VW-a za Kinu, dodajući kako bi tada kinesko tržište postalo „broj 1“ u svijetu kada je u pitanju Volkswagen Phaeton. Direktor fabrike u Drezdenu Frank Loeschmann podsjeća na činjenicu kako su Kinezi vrlo zainteresirani za tehnologiju, te da su iz tog razloga za ovaj automobil korišteni najbolji materijali i posljednje tehnološke inovacije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...