Novi Volkswagen Tiguan predstavljen u BiH

- Advertisement -

Generalni zastupnik za marku Volkswagen u Bosni i Hercegovini, Porsche BH,  predstavio je sinoć novi Volkswagen Tiguan novinarima i ostalim gostima u Sarajevu.

Na promociji je istaknuto kako novi Tiguan pruža izbor turbo-punjenih TSI benzinskih i TDI dizel motora koji zadovoljavaju Euro 6 norme. Najjači benzinski motor posjeduje maksimalnu snagu od 220 KS i 163 kW, dok kod dizel verzije prednjači motor od 240 KS i 176 kW. Sistem 4Motion je opcija kojom  Tiguan osvaja on-road i off-road terene sa četiri načina vožnje: Onroad, Snow, Offroad i Offroad Individual. Napredniji modeli su opremljeni 4Motion sistemom sa petom generacijom Haldex kvačila. Opcioni „off-road“ paket Tiguan 4Motion se od regularnog modela izdvaja sposobnošću da savlada nagib od 25,6 stepeni.

Tiguan 2

Modeli za 2016. godinu su 60 mm duži i 30 mm širi od svojih prethodnika. Veličina novih modela se ogleda i u međuosovinskom rastojanju koje je poraslo za 77 mm, a prostor za koljena putnika na stražnjim sjedištima je za 29 mm duži nego ranije. Prtljažnik također omogućava veći prostor sa maksimalnom zapreminom od 1.665 litara. I pored povećanih dimenzija koje omogućavaju veću udobnost pri vožnji, ovogodišnji Tiguan je 50 kilograma lakši u odnosu na modele iz 2015. godine.

Bezbjednost putnika je još jedna istaknuta karakteristika novog Tiguana. U sva vozila su kao standardna oprema ugrađeni savremeni sigurnosni sistemi kao što su detekcija pješaka i autonomno kočenje u slučaju opasnosti od  direktnih, ali i sekundarnih sudara.

Enterijer krase kožni materijali i velika zapremina prostora, čime odgovara zahtjevima porodičnog i poslovnog života. Napredniji paketi Comfortline i Highline imaju displej u boji veličine osam inča sa navigacijom i podrškom za iOS i Android sisteme.

Porsche BH je u prijatnoj atmosferi  Zemaljskog muzeja predstavio off-road i on-road  Tiguan modele koji će biti dostupni u ovlaštenim zastupništvima po cijenama od 43.900 KM do registracije.

Inače, direktor Porsche BH, Senad Olovčić i predstavnici Volkswagena su v.d. direktoru Zemaljskog muzeja Mirsadu Sijariću uručili ček u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka kako bi podržali rad jedne od najznačajnijih bh. kulturno-historijskih institucija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...