Sljedeća faza evolucije: Novi Volkswagen Polo

- Advertisement -

S više od 18 milijuna proizvedenih primjeraka model Polo pripada skupini najuspješnijih kompaktnih modela na globalnoj razini. Dizajn, tehnologije i paketi opreme najprodavanijeg modela doživjeli su opsežan update. Na prvi se pogled vidi ažurirani novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila, a znatno je proširena i ponuda serijske opreme. Ubuduće će dio serijske opreme svakog modela, između ostaloga, biti LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla, “Digital Cockpit” (digitalni instrumenti), infotainment sustav i višenamjensko kolo upravljača. K tomu model Polo može voziti poluautomatizirano u cijelom rasponu brzina uz opcijski sustav potpore “IQ.DRIVE Travel Assist”. Ostale nove značajke: interaktivna “IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla” te upravljanje automatskim klima-uređajem na dodir.

Novi Volkswagen Polo

U novom modelu Polo upotrebljavaju se tehnologije koje su se do sada upotrebljavale samo u vozilima više klase. Jedan od primjera: opcijski sustav potpore “IQ.DRIVE Travel Assist”. Kao novitet u klasi Polo novi prediktivni “ACC” (prediktivna automatska regulacija razmaka) kao i od sada u svakom modelu Polo serijski ugrađena potpora zadržavanja vozila na voznom traku “Lane Assist” spajaju se u novi sustav i tako omogućuju poluautomatiziranu vožnju. Činjenica: gotovo nijedno drugo vozilo njegove klase nema ni sličan inovativni spektar sustava potpore kao Polo. Još jedna tehnološki istaknuta značajka nova su “IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla” modela Polo, a ovaj je interaktivni sustav svjetala prvi put upotrijebljen u SUV vozilu više klase, u modelu Touareg.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Istanbulu: U požaru poginulo najmanje 29 ljudi
Novi Volkswagen Polo

Volkswagen je također iznova koncipirao linije opreme. Već i osnovni paket opreme ima znatno veći spektar serijske opreme. U to se povećanje ubrajaju LED glavna svjetla, LED stražnja svjetla, višenamjensko kolo upravljača i sustav potpore “Lane Assist”. Novitet je i središnji zračni jastuk koji se nalazi na vozačevoj strani, bočno u naslonu stražnjeg sjedala. Središnji zračni jastuk otvara se u slučaju nužde prema sredini te štiti vozača i suvozača. K tomu je Volkswagen u serijsku opremu uvrstio i “Digital Cockpit” (digitalni instrumenti sa zaslonom veličine 8,0”).

Od sada također u serijskoj opremi: klima-uređaj, audio sustav “Composition Media” sa zaslonom veličine 6,5”, Bluetooth sučelje za telefon, električno namjestiva i grijana vanjska zrcala te električni podizači prozora u cijelom vozilu. Sljedeća je verzija opreme “Life” s dodatnim serijskim značajkama kao što su kotači od 15 umjesto 14”, “App-Connect”, središnji naslon za ruke s dodatnim USB C priključkom na sredini straga te kožno kolo upravljača i vrh ručice mjenjača od kože.

Novi Volkswagen Polo

Kao i paket opreme “Life”, tako i dva nova paketa vrhunske opreme, “Style” i “R-Line”, također slijede nomenklaturu koja je uvedena s aktualnim modelom Golf. Paketi opreme “Style” i “R-Line” imaju različite prioritete u svojoj konfiguraciji, ali se slično klasificiraju s obzirom na razinu opreme. U prošireni opseg opreme modela Polo Style, između ostaloga, ubrajaju se “IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla”. Ostala obilježja vanjskog dizajna su individualizirani prednji dio vozila s poprečnim kopčama kromiranog izgleda, LED svjetla za maglu i 15” kotači od lakog metala tipa “Ronda”. Proširenom opsegu funkcija pripada i pomoć pri parkiranju. U unutrašnjosti se nalaze i dodatni detalji kao što su 10,25” “Digital Cockpit Pro” (između ostaloga prikazuje sliku pozivatelja, CoverFlow, karte i slideshow), ambijentalno osvjetljenje i 8” infotainment sustav “Ready2Discover” koji uključuje “App- Connect Wireless”. “Ready2Discover” pruža mogućnost naknadne ugradnje navigacijske funkcije u okviru “funkcija na zahtjev”.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tučnjava u Blagaju: Prekinut koncert Tanje Savić

Individualiziranim vanjskim dizajnom novi Polo R-Line već na prvi pogled prenosi svoje sportsko pozicioniranje. Branici se razlikuju od ostalih verzija modela Polo po svom prepoznatljivom “R” dizajnu. Sprijeda u braniku karizmatičnu dinamiku prenose poprečni i uzdužni nosači otvora za hlađenje i njihovi okviri crne boje visokog sjaja. “IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla” i LED svjetla za maglu također su dio serijske opreme. Stražnji se dio vozila u donjem dijelu od verzija opreme “Polo”, “Life” i “Style” razlikuje po difuzoru crne boje visokog sjaja s integriranim maskama ispušnog sustava kromiranog izgleda. K tomu je model Polo R-Line u ponudi sa 16” kotačima od lakog metala “Valencia”. Kao i Polo Style, tako je i Polo R-Line također opremljen infotainment sustavom “Ready2Discover”.

Izvor: Volkswagen

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...