Novi Toyota Avensis predstavljen u Sarajevu [foto]

- Advertisement -

Toyota je novinarima u Sarajevu danas predstavila novi Avensis. Atraktivniji i dinamičniji u odnosu na svog prethodnika, no, nije samo vizualni dojam taj koji ga čini novitetom. Tu su još i brojni sigurnosni sistemi te veliki izbor snažnih i efikasnih motora. Ponuda od pet motora donosi izbor između dva dizelska, a oba su potpuno nova: 1,6-litreni D-4D sa 112 KS koji stiže i u novom Aurisu, te emitira 11 g/km manje CO2 od većeg 2,0-litrenog dizelaša kojeg zamjenjuje – ukupno 108 g/km. S druge strane, premijerno se pojavljuje u Toyotinoj ponudi i novi 2,0-litreni D-4D motor sa 143 KS, koji zamjenjuje dosadašnji 2,2-litreni dizelski motor uz 24 g/km manje CO2, ukupno 119 g/km.

Vezani sadržaj: Nova Toyota Avensis – 5 Euro NCAP zvjezdica

Novi Avensis opremljen je pametnim i intuitivnim tehnologijama, a u Toyoti kažu da su sve dizajnirali kako bi učinili vožnju što udobnijom, jednostavnijom i sigurnijom. Također ističu pametno osmišljenu unutrašnjost sa osjećajem velike prostranosti uz mnogo prostora za glavu i putnike, a već na prvi pogled uočljiva je vrhunska završna obrada vrlo kvalitetnih materijala, što sasvim sigurno dodatno doprinosi udobonosti prilikom dugih putovanja.

https://www.youtube.com/watch?v=isO00nW4NfM

Cijena za osnovni model 1,6 VVTi Terra sa 132 KS iznosi 36,770 KM kojeg odlikuje prilično bogata oprema, a sadrži napredne sigurnosne i tehničke sisteme VSC, BA, TRC, ABS, EBD, EBS, HAC, EPS. Zračne jastuke za vozača i suvozača s dvostepenim djelovanjem, bočne zračne jastuke i zračne zavjese naprijed i nazad. Volan i ručicu mjenjača obložene kožom. Klima uređaj, CD MP3 radiom sa 6 zvučnika i upravljanje telefonom, audio sistemom i putnim računarom sa upravljača. LED dnevna i zadnja svjetla te odbojnike i ručke vrata u boji vozila.

Više informacija, karakteristike i specifikacije potražite na toyota.ba

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...