Novi Caddy u BiH stiže sredinom oktobra

- Advertisement -

Volkswagen privredna vozila predstavlja novu generaciju svog najprodavanijeg modela- Caddy. Šest novih TDI i TSI motora sa do 21% nižom potrošnjom goriva, potpuno restrukturiranom ponudom modela, preciznijim, svježijim dizajnom prednjeg dijela u stilu novog Amaroka i trenutne T5 generacije (Transporter, Multivan itd.) i poboljšane unutrašnjosti, sada s drugim redom sjedišta s mogućnosti vađenja plus dodatno smanjeni troškovi održavanja čine novi Caddy jednim od najinovativnijih gradskih dostavnih vozila i kompaktnih kombija.

Sigurnosna strategija

U svijetu je u samo 6 godina (2004. do 2009.) prodano oko 800,000 jedinica modela Caddy treće generacije. Novi Caddy sada obećava dinamični nastavak te priče o uspjehu.

Novi Caddy bit će prvo urbano gradsko vozilo i kompaktan kombi u ovoj klasi koji će biti opremljen ESP-om u standardnoj opremi svih modela. Volkswagen privredna vozila stoga rigorozno slijede svoju sigurnosnu strategiju najbolje zaštite vozača i putnika.

Novi Caddy također će biti jedino vozilo u ovom segmentu tržišta dostupno s opcijom efikasnog 6 ili 7-stepenog direct shift gearbox (DSG) mjenjača i sistemom pomoći za kretanje uzbrdo. Naravno, nova generacija ovog popularnog vozila ponovno je dostupna s produženim međuosovinskim razmakom (Maxi) i – jedinstveno u ovom segmentu – s (4MOTION) pogonom na sva četiri točka. 4MOTION je dostupan i za Caddy i Caddy Maxi.

Po prvi puta se drugi red sjedišta u potpunosti može izvaditi na svim modelima. Za Caddy s 5 sjedišta tako nastaje – natovaren do krova – kapacitet teretnog prostora do 3,030 litara; za Caddy Maxi taj broj iznosi 3,880 litara.

Novi Caddy također se po želji može naručiti s trećim redom sjedišta (standardna oprema u Caddy Maxi Trendline i Comfortline) i također može primiti do sedam osoba.

Šest novih vrhunskih motora: Novi benzinski i dizelski motori Caddyja izrazito su efikasni (svi zadovoljavaju Euro 5 normu ispušnih plinova). Svi su potpuno novi u ponudi i opremljeni su turbopunjačem s direktnim ubrizgavanjem goriva.

Za kupce s profinjenijim zahtjevima u smislu specifikacije opreme, Volkswagen privredna vozila potpuno su reorganizirala nivoe opreme. Odmah su dostupne dvije linije modela Trendline i Comfortline. Trendline verzija mijenja Caddy Life, a najbolju Comfortline verziju mijenja uspješan elegantan poseban model ‘Style’. Kao novi vrhunski model također će biti dostupna Comfortline Edition (prethodno Style Edition) verzija, s kojom će Volkswagen privredna vozila ponovno nuditi vrlo ekskluzivnu verziju Caddyja.

Novi elementi

Standardna oprema u svim verzijama: nova svjetla za dnevnu vožnju. Dodatna oprema u novoj ponudi uključuje adaptivna svjetla za zavoje (integrirana u prednja svjetla za maglu), krovni nosač (standardna oprema na Comfortline) i novo dizajnirani RNS 315 radio/navigacijski sistem.

Novi Caddy će u Njemačkoj biti predstavljen krajem septembra, a u Bosni i Hercegovini novi Caddy stiže u toku oktobra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...