Nova Toyota Avensis – 5 Euro NCAP zvjezdica

- Advertisement -

Nova Toyota Avensis nagrađena je s prestižnih 5 zvjezdica na zahtjevnijem Euro NCAP testu sigurnosti. 

Test sigurnosti sastoji se od četiri ključna područja – sigurnost odraslih putnika, sigurnost djece u vozilu, sigurnost pješaka i, od 2009. godine, aktivnih sustava sigurnosti. Potonje se odnosi na mogućnosti izbjegavanja sudara i umanjivanja posljedica mogućih ozljeda, upravo zahvaljujući sustavima poput automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, elektroničke kontrole stabilnosti i limitatora brzine.

2015_Toyota_Avensis06

Novi Toyota Avensis postigao je izniman rezultat od 93% uspješne sigurnosti odraslih putnika, 85% sigurnosti djece u vozilu, 78% sigurnosti pješaka i 81% u području aktivnih sustava sigurnosti. Novi Avensis također je postigao maksimalan rezultat za sigurnost prilikom bočnog udara u prepreku, s iznadprosječnom zaštitom svih kritičnih dijelova karoserije. Isto tako, rezultati rigoroznog testa bočnog udara u stup pokazali su jednako pohvalne rezultate.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

2015_Toyota_Avensis08

Euro NCAP organizacija pohvalila je iznimne mogućnosti Avensisovih serijskih sustava automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, što je osnovni dio Toyota Safety Sense naprednog paketa aktivne sigurnosti.

Karl Schlicht, izvršni dopredsjednik Toyote Motor Europe, izjavio je: “Jako smo zadovoljni s ovim rezultatima, koji nagrađuju našu predanost u poboljšavanju cestovne sigurnosti i pristupačnost naprednih tehnologija koje pridonose tome.”

Navedenim rezultatima Toyota Avensis uvrštena je na službenim internet stranicama Euro NCAP organizacije na liste Najsigurniji obiteljski automobili i Najsigurnija flotna vozila, saopćeno je iz Toyote.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...