Nova Hyundai Elantra

- Advertisement -

Nova Hyundai Elantra pojavit će se do kraja ove godine i u prodaji, u našem regionu vjerovatno početkom naredne godine, ali već sada možemo vidjeti kako će izgledati zahvaljujući predstavljanju istog modela pod imenom Avante, namijenjenog tržištu Južne Koreje.

Hyundai Avante je predstavljen na Busan Auto Show ove sedmice, i privukao je veliku pažnju svojim dizajnom i karakteristikama.

Sportski look kojim sve više odišu hyundai modeli novije generacije, nova Elantra dijeli sa novim modelom Sonate, kojoj se također predviđa veliki uspjeh na svjetskom tržištu.

Premium dodaci predstavljani na Busan Auto Show za Avante uključuju HID farove, grijana sjedišta, kolor LCD smješten u tablu za instrumente. Što se tiče motora, u Južnoj Koreji, Hyundai Avante dolazi sa 1.6 GDI (benzinac sa direktnim ubrizgavanjem) snage 140 KS, uz šeststepeni automatski mjenjač. Za ovu kombinaciju u Hyundaiju tvrde da će ostvarivati oko 10% manju potrošnju nego sadašnji model.

Hyundai Elantra je najpopularniji Hyundai model na globalnom nivou, sa prodajom od preko 6 miliona vozila od 1990. godine. (pungas.com)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...