Automoto

Nagrada za Peugeot 508

0
Nagrada za Peugeot 508, Life.ba

Nagrada za Peugeot 508, Life.baČitaoci njemačkog automobilskog magazina “Auto Zeitung” su ovogodišnju nagradu “Auto Trophy” dodijelili Peugeot-u 508 i time novi Peugeot model prije oficijelnog lansiranja na njemačko tržište izabrali za najbolje uvozno vozilo srednje klase. Od ukupno 100.000 čitalaca 18, 2 % je glasalo za ovo vozilo, što je omogućilo 508-ici da pobjedi u konkurenciji od 18 vozila.

“Stil Peugeot-a 508 u kombinaciji sa tehnologijom nove generacije ilustruje Peugeot ambicije u ovoj kategoriji na tržištu. Glasanje i izbor od strane čitalaca “Auto Zeitung” nekoliko mjeseci prije lansiranja ovog modela daje nam značajnu osnovu za optimizam i komercijalni uspjeh ovog modela u budućnosti”, istakao je Jean-Marc Gales, član PSA Peugeot Citroën Upravnog odbora i izvršni potpredsjednik brendova.

Peugeot 508 će na evropskom tržištu biti dostupan od februara 2011. godine u salonskoj i karavan izvedbi sa osam različitih motora od 112 do 204 KS, a 2012. godine je planirano lansiranje verzije sa HYbrid 4 dizel motorom.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)