Moja patrola u BiH – Aplikacija koja otkriva radare i policijske kontrole

- Advertisement -

Među vozačima iz Hrvatske i Srbije sve je popularnija mobilna aplikacija „Moja patrola“ putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, a od sada i vozači u Bosni i Hercegovini mogu koristiti aplikaciju.

Osnovna ideja aplikacije je da se moderne tehnologije iskoriste za razmjenu informacija među vozačima.

Akcenat je na prisustvu policijskih patrola i kamera na putu, kako bi vozači uvijek bili informisani gdje su trenutno raspoređene policijske patrole i gdje se nalaze kamere koje mjere brzinu, vožnju žutom trakom ili prolazak na crveno svjetlo.

Na ovaj način je nekadašnje „blicanje“ zamijenila moderna mobilna aplikacija.

S obzirom na statističke podatke u BiH gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 37.000 saobraćajnih nesreća u kojima je život izgubilo 298 osoba aplikacija će djelovati kao preventivno sredstvo u oblasti bezbjednosti saobraćaja jer vozače upozorava da uspore na kritičnim mjestima i voze odgovorno.

Moja patrola je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država sa preko 300.000 registrovanih korisnika, više od milion akcija i trinaest miliona pređenih kilometara.

Upotreba aplikacije vrlo je jednostavna, naime korisnici ove aplikacije jednim klikom prijavljuju uočenu policijsku patrolu, a sistem upozorava sve ostale korisnike gdje se nalaze prijavljene patrole.

Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, vjerovatnoća postojanja patrole i uvijek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima.

Na svaku prijavljenu patrolu možete kliknuti i dobiti informacije o vjerovatnoći da se patrola zaista tu nalazi, kao i ko ju je i kada prvi i posljednji prijavio.

Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi Android i iPhone korisnici.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...