Automoto

Grand Prix BiH 2010: Prva međunarodna karting utrka u BiH

0
Grand Prix BiH 2010: Prva međunarodna karting utrka u BiH, Life.ba

Grand Prix BiH 2010: Prva međunarodna karting utrka u BiH, Life.baAuto-moto-karting klub California Racing organizira prvu međunarodnu karting utrku u Bosni i Hercegovini, koja će biti održana u Sarajevu 8. 8.2010. godine. Ovom, najznačajnijem ovogodišnjem događaju u auto sportu regije, pristupit će oko 60 takmičara i ekipa iz zemlje i regije koji će se boriti za titulu „Grand Prix Bosnia & Herzegovina 2010“.

Po prvi put, građani će biti u prilici vidjeti šampione karting sporta koji će svim sladokuscima i ljubiteljima auto sporta prirediti nezaboravnu adrenalinsku zabavu. Upoznat će najbolje među najboljima, najmlađe i najhrabrije vozače, višestruke šampione i seniore ovog sporta, te testne vozače bolida F1.

PROČITAJTE JOŠ:  Nova odluka Gradskog vijeća Grada Sarajeva: Legendarni prodavač novina Markan će dobiti spomenik

Cjelokupna manifestacija trajat će tri dana, a počinje u petak dočekom takmičara i zajedničkim druženjem. U subotu slijede slobodni treninzi i zvanične pripreme za trku koja će biti održana u nedjelju u 14 sati.

Manifestacija će biti održana na lokaciji Ilidže, tačnije na Energoinvestovom parkingu (uz ulicu) i okupit će takmičare iz cijele regije. Posebne najave stižu iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:  Nova odluka Gradskog vijeća Grada Sarajeva: Legendarni prodavač novina Markan će dobiti spomenik

Boje bosanskohercegovačke zastave branit će četverostruki državni prvak i osvajač Zlatne kacige, Davor Milos iz Sarajeva.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)