Grand Prix BiH 2010: Prva međunarodna karting utrka u BiH

- Advertisement -

Auto-moto-karting klub California Racing organizira prvu međunarodnu karting utrku u Bosni i Hercegovini, koja će biti održana u Sarajevu 8. 8.2010. godine. Ovom, najznačajnijem ovogodišnjem događaju u auto sportu regije, pristupit će oko 60 takmičara i ekipa iz zemlje i regije koji će se boriti za titulu „Grand Prix Bosnia & Herzegovina 2010“.

Po prvi put, građani će biti u prilici vidjeti šampione karting sporta koji će svim sladokuscima i ljubiteljima auto sporta prirediti nezaboravnu adrenalinsku zabavu. Upoznat će najbolje među najboljima, najmlađe i najhrabrije vozače, višestruke šampione i seniore ovog sporta, te testne vozače bolida F1.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Cjelokupna manifestacija trajat će tri dana, a počinje u petak dočekom takmičara i zajedničkim druženjem. U subotu slijede slobodni treninzi i zvanične pripreme za trku koja će biti održana u nedjelju u 14 sati.

Manifestacija će biti održana na lokaciji Ilidže, tačnije na Energoinvestovom parkingu (uz ulicu) i okupit će takmičare iz cijele regije. Posebne najave stižu iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Boje bosanskohercegovačke zastave branit će četverostruki državni prvak i osvajač Zlatne kacige, Davor Milos iz Sarajeva.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...