Foto: U Sarajevu predstavljeni Rav4 i Toyota Corolla

- Advertisement -

U Sarajevu je sinoć upriličena prezentacija nove Toyota generacije automobila. U Toyota prodajnom salonu Bunjo u Sarajevu u prisustvu velikog broja zvanica predstavljeni su Rav4 i Toyota Corolla.

Među gostima su bile prisutne brojne poznate osobe iz kulturnog i javnog života. Dobrodošlicu gostima poželio je Enes Bunjo, vlasnik Bunjo Grupacije.

– Drago mi je što smo se u ovako velikom broju okupili u našem Toyotinom salonu automobila povodom ekskluzivnog predstavljanja nove Toyota generacije vozila. Raduje me da ovdje večeras i među diplomatama imamo zainteresirane za novu generaciju Toyotinih vozila. Zadovoljstvo mi je da možemo ugostiti Njegovu ekselenciju Hidejuki Sakamotoa, Ambasadora Japana u BiH. Kao što vam je poznato, grupacija Bunjo ima dugu i bogatu tradiciju rada i već skoro 30 godina uspješno posluje u BiH, te zavrijeđuje povjerenje kupaca i ljubitelja četverotočkaša. U radu se vodimo svjetskim standardima i trendovima, a kako su nam kupci uvijek na prvom mjestu trudimo se domaćoj javnosti omogućiti uvid u najnovije ponude i modele automobila brendova koje zastupamo za domaće tržište, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i zadovoljenja potreba i želja različitih kategorija kupaca. Upravo tim povodom smo večeras ovdje kako bi Vas upoznali sa novom generacijom Toyota vozila, koja će Vas zasigurno oduševiti izgledom, performansama, najnaprednijom tehnologijom, te svojim novim vlasnicima pružiti sasvim drugačiju dimenziju vožnje i užitak – kazao je Enes Bunjo.

Atraktivna TV voditeljica Adrijana Kurtišaj prisutne je vodila kroz program, te upoznala sa karakteristikama i prednostima novih modela Rav4 i Toyota Corolle.

Između ostalog, istaknuto je da je Rav4 pionir SUV segmenta, oblikovan za one koji se žele isticati i koji žive život punim plućima.

Odlikuje ga elegantan i urban izgled, zbog čega je odličan za gradsku vožnju, ali svojim terenskim sposobnostima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njegov moćni pogonski sklop Hybrid Dynamic Force, sa motorom od 2,5 litara, pruža obilje snage, ali i tihu i ugodnu vožnju, bez obzira na teren kojim se vozi, u šta se svi zainteresirani u budućnosti mogu i uvjeriti ukoliko se odluče za mogućnost testne vožnje koju Toyota nudi.

Napomenimo i da je novi Rav4 od 1. februara zvanično počeo sa prodajom u Bosni i Hercegovini, a sinoćnja promocija je bila prilika za najavu početka prodaje nove Corolle.

U zvaničnom dijelu događaja predstavljen je i put Toyota Corolle od legende do hibrida, te u uzbudljivoj završnici sinoćnjeg druženja prisutnima je otkrivena i prvi put predstavljena zvijezda večeri – potpuno nova Toyota Corolla. Novi, hibridni model, kako je podcrtano, je redizajniran i podmlađen, ali srž koja je Toyota Corollu učinila najprodavanijim automobilom svih vremena ostala je ista. U besprijekornoj reputaciji Corolle potencijalni kupci mogu uživati kroz 3 karoserijske izvedbe – dinamična i sportska Corolla Hatchback je praktična i atraktivna, a za one koji trebaju više prostora tu je nova Corolla Touring Sports, nudeći u podjednakoj mjeri praktičnost i udobnost, dok Corolla Sedan zaokružuje savršeni trio Corolle pružajući idealan izbor za svaku vrstu vozača.

Gosti su se mogli upoznati i sa platformom „Start Your Impossible“, u čijoj srži su Toyotino globalno partnerstvo sa Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kojom su, kako je istaknuto, izuzetno ponosni u kompaniji.

Namjera platforme jeste da kroz blisku saradnju sa Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetima i sportistima, kroz rješenja za mobilnost i kroz promociju vrijednosti za koje se Toyota zalaže, ovaj gigant u autoindustriji pomogne transformisati svijet nabolje.

Za muzički dio programa koji je pratio prezentaciju nove Toyota generacije vozila bila je zadužena Ina Hamzić sa svojim bendom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...