Flotna prodaja 2010: Audi ubjedljiv

- Advertisement -

Tri zlata i jedno srebro: Ovo je bilans Audijevog plasmana na ovogodišnjoj dodjeli Nagrade za flotne modele. Audi A4, A8 i Q5 osvajači su prvog mjesta u svojim kategorijama. Za potpuno slavlje pobrinuo se drugoplasirani Audi A6.

„Ovaj rezultat pokazuje da Audi zaista poznaje želje i potrebe flotnih kupaca, te da raspolaže paletom modela po mjeri ovih kupaca“, riječi su Armina Villingera, rukovodioca prodaje za područje velikih/-direktnih kupaca i rabljenih vozila. Nagradu za flotnu prodaju svake godine dodjeljuje njemački stručni magazin „Autoflotte“. I ove godine je nekoliko hiljada čitatelja (uglavnom manageri odgovorni za velike kupce i vozni park kompanija)  učestvovalo u glasanju za najbolje flotne modele.

U kategoriji „srednje klase automobila“ izbor je, čini se, bio jednostavan: već treći put zaredom pobjeda je pripala Audiju A4, nosiocu jedanaest pobjeda u trinaest takmičenja. U tradiciji svog prethodnika plasirao se na prvo mjesto i novi Audi A8, u segmentu luksuznih automobila. Time je ova perjanica u ponudi Audija postigla šest pobjeda na sedam posljednjih dodijela nagrada.

Ništa manje uspješan na ovogodišnjoj dodjeli nagrade za flotni model nije bio ni Audi Q5: po mišljenju stručnjaka on je najbolje flotno SUV vozilo. Audi A6 ove je godine zauzeo veoma dobro drugo mjesto u svojoj kategoriji „visoke srednje klase” automobila, što predstavlja njegovo šesto odlikovanje od uvođenja na tržište do danas.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...