F1: Kobayashi ostaje u Sauberu

- Advertisement -

Japanac Kamui Kobayashi ostat će u Sauberu i naredne sezone, ali još nije poznato ko će mu biti timski kolega.

Kobayashi je u dosadašnjem dijelu sezone u Formuli 1 osvojio 21 bod, a najbolji plasman ostvario je u utrci za Veliku nagradu Velike Britanije, gdje je kao šesti prošao kroz cilj. “Uživali smo u radu s našim ‘rookiejem’, kao vozačem i osobom, i nijednog trenutka nismo imali neke sumnje oko nastavka saradnje s njim. Kamui je definitivno ispunio naša očekivanja u pogledu brzine i borbe na stazi. Iskustvo koje je sakupio tokom svoje prve kompletne sezone u Formuli 1 sigurno će mu pomoći sljedeće godine, a naš cilj je da mu damo brz i konkurentan bolid odmah na početku sezone”, rekao je prvi čovek tima Peter Sauber.

Svoje zadovoljstvo produžetkom saradnje iskazao je i Kobayashi, koji je u Formuli 1 debitirao na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Brazila, u bolidu Toyote. “Imali smo težak start sezone, ali smo radili vrijedno da bismo se izvukli iz te situacije. U Sauberu se osjećam kao kod kuće i drago mi je što ću biti dio tima i 2011. godine”, istakao je Kobayashi.

Švicarski tim je također objavio da će ime Kobayashijevog timskog kolege biti poznato tek u narednih nekoliko mjeseci. Drugi vozač Saubera ove sezone je Španac Pedro de la Rosa, koji je uspio da osvoji samo šest bodova i malo je vjerovatno da će ostati u timu i 2011. godine.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...