Automoto

Dizelski Nissan Murano

0
Dizelski Nissan Murano, Life.ba

Dizelski Nissan Murano, Life.baNissanov atraktivni SUV Murano, u svojoj je drugoj generaciji konačno dobio i dizelski motor, koji će biti dostupan od septembra. Potez je sasvim opravdan zahtjevima evropskih kupaca, koji su ovom automobilu jedino zamjerali nedostatak štedljivog dizelaša, pa se očekuje da Murano sada u potpunosti pokaže svoj tržišni potencijal.

Iako su mnogi očekivali da će u Muranu osvanuti V6 turbodizelaš iz modela Pathfinder i Navara, Nissan je za svoj SUV pripremio 2.5 litarski četverocilindraš sa 190 KS i 450 Nm obrtnog momenta, koji u kombinaciji sa šestostepenim automatskim mjenjačem, nudi perfomanse u skladu sa atraktivnim vizuelnim nastupom ovog automobila.

Dizelski Nissan Murano, Life.baZa nastup u Muranu, provjereni dizelaš je pretrpio određene izmjene, u smislu smanjenja buke i vibracija, pa mu je dodat i peti nosač motora. Osim toga, prostor oko motora je obložen višeslojnim apsorbirajućim materijalom, kako bi se maksimalno smanjila buka motora u kabini.

Kako bi novi motor lakše “disao”, Murano je dobio novu masku hladnjaka i nešto drugačiji prednji branik, pa sada izgleda još elegantnije i mišićavije.

Pored atraktivnog dizajna i novog sposobnog dizelaša, vlasnici Murana uživaju i u vrhunskoj opremljenosti, koja između ostalog podrazumijeva 18 i 20-inčne točkove, Connect Premium audio navigacijski sistem, Bluetooth, BOSE audio sistem sa 11 zvučnika. Lista dodatne opreme također je bogata, a vrijedi spomenuti, zatamjena stakla, bi-xenon prednja svjetla, cruise control, električno pokretanu sklopivu stražnju klupu i slično.

Još jedna specifičnost jeste unaprijeđeni sistem pomoći pri vožnji unazad, koji pored kamere smještene na stražnji dio vozila, podrazumijeva i dodatnu kameru u suvozačevom retrovizoru, koja prikazuje stanje na desnoj strani vozila.

“Sada sa dolaskom dizelske verzije, kupci Murana pored tradicionalnih kvaliteta, mogu dodatno uživati u manjoj potrošnji i visokim rezervama obrtnog momenta. To je dobitna kombinacija”,  tvrdi Simon Thomas, Nissanov evropski potpredsjednik prodaje i marketinga.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)