Dacia Sandero Stepway: Avantura na dohvat ruke

- Advertisement -

Dacia je komercijalizacijom modela Sandero Stepway spremna ojačati uspjeh kompaktne i prostrane berline Sandero, koja je apsolutni hit na tržištima u razvoju. Svojim mladalačkim izgledom Sandero Stepway cilja na mlađe kupce koji su u potrazi za vozilom ”slobodnog” duha, koje je istovremeno ponuđeno po tržišno prihvatljivoj cijeni.

Naime, serijska oprema Stepwaya donosi alu-točkove 16”, svjetla za maglu, servo upravljač, ABS, centralno zaključavanje, djeljivu stražnju klupu u omjeru 1/3-2/3 kao i tri metalik boje: platinasto siva, siva comète i vatreno crvena. Benzinski Stepway 1.6 sa ovakvom opremom ima cijenu od 14.444 KM uz Renault finansiranje.

Na današnjoj bh. promociji upriličenoj novinarima u Sarajevu u startu je istaknuta spremnost Stepwaya za sve vrste podloga. Naime, to mu, kako nam je rečeno, omogućava povećani klirens od 20 milimetara u odnosu na standardni Sandero, te zaštitna podnica sprijeda i straga. U kraćoj promotivnoj vožnji u neke od njegovih pozitivnih karakteristika smo se i sami uvjerili. Dacia Sandero Stepway na bh. tržištu dolazi s poznatim benzinskim motorom 1.6 MPI snage 90 KS i common rail dizel motorom dCi sa 70 KS. Dizelski Stepway u prosjeku troši svega 5,3 litara na 100 km.

Gabaritima je ostao na nivou ”standardne” izvedbe. Sa dužinom 4.024 mm zadržao je prednosti koje su se pokazale uspješnim na ”originalu”, odnosno jednostavno skrojenu i izuzetno prostranu kabinu spremnu da prihvati pet odraslih putnika, te osnovni kapacitet prtljažnika od 320 litara. U unutrašnjosti, posebne crne presvlake, kao i različiti dijelovi sive boje (prednji dio centralne konzole, usisnici zraka, rub upravljača, kvake na vratima) čine Daciju Sandero Stepway avanturističkim automobilom koji odiše elegancijom.

[nggallery id=38]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...