Chevrolet Orlando u prodaji početkom 2011. godine

- Advertisement -

Orlando je Chevroletov prvi model u europskom segmentu višenamjenskih vozila, obiteljskih jednovolumena i bit će jedna od glavnih atrakcija na sajmu Mondial de l’Automobile u Parizu 30. rujna, kada će puna produkcijska verzija imati svoju svjetsku premijeru, javljaju hrvatski mediji.

Bit će to jedna od četiri Chevroletove svjetske premijere na ovom salonu. Temeljen na konceptnom modelu koji je prvi put predstavljen upravo u Parizu 2008. godine, Chevrolet Orlando je pravi moderni obiteljski automobil koji nudi kombinaciju praktičnosti sedmerosjeda i svestrane unutrašnjosti te dizajna u stilu crossovera.

Chevroletovo novo kompaktno višenamjensko vozilo napušta umjeren dizajn karakterističan za ovaj segment i umjesto toga prihvaća robusniji izgled: ima spuštenu liniju krova i siluetu inspiriranu crossover-modelima, istovremeno zadržavajući specifično i prepoznatljivo Chevroletovo lice koje karakterizira podijeljena rešetka i amblem u obliku leptir-mašne. Orlandova nisko spuštena linija krova upotpunjena je snažnim, istaknutim lukovima blatobrana u kojima su smješteni 16, 17 ili 18-inčni kotači.

Vanjština novog Orlanda sigurno će privući puno pažnje jednako kao i interijer: odlikuju ga najmoderniji elementi dizajna specifični za Chevrolet, kao što su dvostruki kokpit inspiriran Corvettom te ambijentalno plavo pozadinsko osvjetljenje središnje konzole. Tu su i Orlandova povišena stražnja sjedala u tri reda, velik utovarni prostor te brojna pametna rješenja za pohranu koja će sasvim sigurno privući pažnju svakog ljubitelja kvalitetnih automobila i obiteljskog čovjeka.

Orlando se temelji na Chevroletovoj vrlo uspješnoj limuzini Cruze koja je dobila mnoge nagrade te nudi pouzdano kvalitetne vozne karakteristike i upravljanje. Ispod poklopca moći će se birati između tri Chevroletova najnovija motora s ekonomičnom potrošnjom: bit će dostupan benzinski 1,8-litarski motor snage 141 KS te dva dizelska motora – posljednja verzija Chevroletovog 2-litarskog agregata snage 131 KS i 163 KS.

Kupci će također moći izabrati između tri paketa opreme, a u standardnoj će opremi sa svim automobilima biti elektronička kontrola stabilnosti, šest zračnih jastuka, klima i električni podizači stakala. Proizvodnja Chevrolet Orlanda punim kapacitetom počinje u listopadu, a prodaja u cijeloj Europi kreće početkom 2011.godine.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...