Automoto

Buick iz 1922. najljepši automobil na izložbi oldtimera

0
Buick iz 1922. najljepši automobil na izložbi oldtimera, Life.ba

[nggallery id=1188]

Jedanaesta po redu Revija oldtimera u Sarajevu završena je danas proglašenjem pobjednika. Na ovogodišnjoj reviji učestvovala su 52 vozila, a za najljepši automobil proglašen je Buick iz 1922. godine, vlasnika Rudolfa Adamka iz Mađarske.

Adamko je već šesti put u Sarajevu za vrijeme revije, a u izjavi za agenciju Anadolija kazao je kako će sigurno ponovo doći.

“Veoma smo uživali, grad je prelijep. Ovo je prvi put da sam osvojio nagradu ovdje. Pored ovog, imam još oldtimera, sve iz 1920-ih godina i još nekoliko motora”, rekao je Adamko.

Nagrade su ponijeli i Janos Suto, takođe iz Mađarske, za najstarije vozilo na reviji, Ford Suto iz 1917. godine. Andrej Cipot iz Slovenije nagrađen je za najstriji motor BMW R50/3 iz 1951. godine, zatim Marin Vukelić za najoriginalniji motor Thomos Tomas Kobra T 12, Jakša Vranješ nagrađen je za najljepše restaurirano vozilo, Mercedes 190 iz 1958. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Katija Falkaš iz Morske Sobote i Fodor Atina Karoli dobili su specijalna priznanja i zahvalnice, a sve nagrade uručio je Nedim Husić Braco, predsjednik kluba Oldtimer iz Sarajeva, koji je ujedno i organizator revije.

Vezano: Poezija na točkovima: Izložba oldtimera u Sarajevu (FOTO)

“Drugi put sam u Sarajevu i zaista sam sretan. Grad je veoma lijep, a ljudi su veoma prijatni. Imam lijepu kolekciju auta i uvijek ih mijenjam, tako da sam i prošle godine osvojio nagradu za najstariji automobil, Ford iz 1925., izjavio je Janos Suto.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

“Pet, šest godina već dolazim u Sarajevo. Skoro svaki put dobijem neko priznanje i dođem drugim vozilom. Trenutno imam kompletno restauriranih šest vozila, u toku je restauracija još jednoga i u pripremi još četiri. To zahtijeva puno vremena, živaca, ali i ljubavi”, rekao je Vranješ, dodavši da svoja vozila restaurira najvećim dijelom sam.

Foto:AA


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.