BMW i MINI Driving Experience

- Advertisement -

Prije 40 godina BMW je postao prvi proizvođač automobila koji nudi vozačima priliku da usavrše svoje vještine za volanom, što je nastavio činiti sve do danas. U 2011. godini, ono što je počelo kao „Škola vožnje” je preimenovano pod oznaku „BMW i MINI Driving Experience” čime nudi doživljaj vožnje vrlo posebne raznolikosti.

https://www.youtube.com/watch?v=KhElMAVgnHI

Kratak uvod.

Prije 40 godina BMW je postao prvi proizvođač automobila koji nudi vozačima priliku da izbruse svoje vještine za volanom, što je nastavio činiti sve do danas. U 2011. godini, ono što je počelo kao „Škola vožnje” je preimenovano pod oznaku „BMW i MINI Driving Experience” čime nudi doživljaj vožnje vrlo posebne raznolikosti. Od kontroliranog proklizavanja automobila sa stražnjim pogonom na ledu i snijegu i potrage za idealnom linijom na trkaćoj stazi sve do putovanja kroz slikovite krajolike – BMW i MINI Driving Experience nudi široku paletu tečajeva koji odgovaraju i početnicima i naprednim vozačima. Osnovna ideja tečaja je ostala ista posljednjih 40 godina: naučiti kako učinkovito upravljati automobilom u jako različitim – ponekad kritičnim – vozačkim situacijama koje će omogućiti sudionicima izlazak iz okvira njihove svakodnevne vožnje s naučenim vještinama i nadzorom.

Portfelj.

BMW i MINI Driving Experience nudi široku paletu tečajeva koji odgovaraju i početnicima i naprednim vozačima. Uz niz različitih tečajeva u najnovijim BMW automobilima, također su dostupni i MINI tečajevi i poligoni za motoriste. BMW Customised Experience također pruža priliku da se po mjeri klijenta sastavi određeni scenarij iz kompletnog asortiman automobila, prostora i sadržaja obuke.

BMW i MINI Driving Experienceje podijeljen na sljedeće elemente:

  • BMW Driving Experience
  • BMW Safety Experience: poligoni sigurnosti vozača – također i za vozače početnike.
  • BMW i Experience: tečajevi s BMW i automobilima BMW i3 i BMW i8.
  • BMW M Experience: poligoni staza za utrku i kontroliranog proklizavanja s BMW M automobilima.
  • BMW Snow and Ice Experience: Poligoni sa snijegom i ledom u Austriji i Švedskoj.
  • BMW Tour Experience: Ekskluzivni izleti kroz Namibiju i Južnu Afriku u BMW-u X5.
  • BMW Professional Driver Experience: Specijalistički vozački poligoni za profesionalne vozače.
  • BMW Riding Experience
  • BMW On Road Experience: poligoni za obuku vozača za cestovne motorkotače
  • MINI Driving Experience
    • Poligoni obuke vozača za MINI automobile
  • BMW Customised Experience (uključujući Privatnu obuku)
    • Korporativni događaji, inicijative, izleti ili privatne obuke prilagođene individualnim zahtjevima klijenata. 

Obuka instruktora.

Potencijalni instruktori za BMW i MINI Driving Experience moraju prvo dovršiti opsežan program obuke skraćenog radnog vremena, za koje postoji strogi proces odabira. Uostalom, potreba za kvalificiranim instruktorima će biti visoka. Osim tehničkog znanja, visoke razine vještina vožnje i iskustva u rukovanju proizvodima BMW Grupe, ambiciozni instruktori moraju imati potrebne osobne vještine za učinkovitu komunikaciju vlastite stručnosti. Sudionici u programu obuke instruktora se stoga detaljno upoznaju sa obrazovnom i poučnom filozofijom iza obuka i obilaska. Oni uče kako prepoznati individualne prednosti i nedostatke sudionika tečaja te kako osigurati što uspješniji i učinkovitiji ishod učenja

Internacionalizacija.

BMW trenutno nudi aktivne programe vožnje u više od 30 zemalja na pet kontinenata. BMW M podržava lokalne Driving Experiences centre širom svijeta pružajući smjernice za obuku, kao i zgrade i prostorije potrebne za stvaranje homogenih standarda sigurnosti i kvalitete za BMW Driving Experience. Međunarodna BMW akademija instruktora obučava svoje instruktore u skladu sa svjetskim standardima od 1997. godine i podlaže ih temeljitim provjerama u intenzivnom procesu. Ako uspješno završe obuku, dobiti će službeni certifikat „Službeni M partner”. BMW Driving Experiences centri u Nizozemskoj i SAD-a trenutačno su certificirani centri izvrsnosti. Nizozemska je utrla put u 2015. godini, nakon čega slijedi američki BMW Performance Center East u gradu Spartanburg i BMW Performance Center West u gradu Palm Springs početkom 2017. godine. Više centara BMW Driving Experiences širom svijeta su trenutno u procesu certificiranja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...